x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă: "Sper la titlu"

Piţurcă: "Sper la titlu"

de Marius Mihalcea    |    24 Oct 2007   •   00:00
Piţurcă: "Sper la titlu"
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Selecţionerul reprezentativei Romăniei nu numai că nu ia in calcul varianta de a se despărţi de tricolori inaintea turneului final al Campionatului European, ci işi doreşte chiar cucerirea laurilor.

Selecţionerul reprezentativei Romăniei nu numai că nu ia in calcul varianta de a se despărţi de tricolori inaintea turneului final al Campionatului European, ci işi doreşte chiar cucerirea laurilor.

După ce a calificat Romănia la CE 2008, Victor Piţurcă s-a destăinuit in cadrul emisiunii Naşul de la B1TV. Selecţionerul a dat mai intăi asigurări că-i va conduce pe tricolori şi la turneul final al CE de anul viitor, din Austria şi Elveţia. "N-aş pleca de la echipa naţională nici pe 10 milioane de euro. Abia după europene, dacă voi avea o ofertă extraordinară, aş sta la discuţii", a spus Piţurcă.

DORINŢĂ. Pănă cănd va fi pus in situaţia de a alege intre prima reprezentativă şi alte echipe naţionale care sunt interesate de serviciile sale, Piţurcă are gănduri mari: "Nu cred că există la ora actuală echipă in lume căreia să nu-i fie foarte greu impotriva noastră. Nu e un obiectiv, dar eu vreau să cucerim titlul continental". In sprijinul acestui deziderat, Piţi aduce ca argument atmosfera excelentă de la echipa naţională. "Ţinem foarte mult unii la alţii, suntem o familie. Sunt fratele mai mare al jucătorilor, tatăl lor, iar după calificare ne-am distrat impreună extraordinar: pănă la patru dimineaţa, s-au recitat poezii, s-au căntat melodii din toate zonele ţării", a spus Piţurcă.

Mircea Sandu, condamnat

Victor Piţurcă a vorbit şi despre episodul petrecut in 1999, cănd preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a destituit de la cărma naţionalei in urma unui scandal cu Hagi, deşi calificase echipa la CE 2000. "Hagi s-a supărat atunci pentru că i-am zis: «Unii jucători sunt nemulţumiţi că iei tu atăţia bani, deşi n-ai jucat decăt puţin». E o pată in cariera lui Hagi ce s-a petrecut atunci, dar nu pe el il consider principalul vinovat, ci pe Mircea Sandu."

"Ogăraru s-a autoexclus"

Selecţionerul a dezvăluit şi motivul pentru care nu l-a convocat atăta timp pe fundaşul dreapta al lui Ajax, George Ogăraru. "El venea mai demult dacă işi vedea de treabă şi nu intra in jocul presei. A inceput să spună baliverne, să dea tot felul de declaraţii, de-asta n-a venit, de-asta am spus că o perioadă nu intră in vederile mele. Incepuse să se scuze că n-a greşit, că nu ştiu ce. Dar cine il acuzase? Nu sunt un tip răzbunător, s-a văzut asta in cazul lui Mirel Rădoi, dar vreau disciplină. La fel procedez cu toată lumea, şi cu jucătorii care vin constant la lot, dacă nu respectă programul, indiferent de numele lor, pleacă!", a spus Victor Piţurcă.

Liniştit

"In Bulgaria nimeni nu vrea să ne rupă picioarele. Intre noi şi ei există un scandal fabricat de presă, insă credeţi că jucătorii bulgari pun mare preţ pe ce scrie presa lor?! aia scriu poveşti de adormit copiii. Mutu a greşit totuşi atunci cănd a spus că preferă Olanda la Campionatul European pentru că batavii sunt mai civilizaţi decăt bulgarii. El a fost luat de val după ce un tămpit de ziarist bulgar a scris anumite lucruri jignitoare la adresa lui. Cu Bulgaria, cine va fi mai concentrat va căştiga"

Victor Piţurcă

Interes

"M-ar interesa să antrenez un club unde să pot să conduc şi care să-mi ofere posibilităţi financiare să aduc ce jucători doresc. Nu să mă duc undeva şi să-mi aducă preşedintele ce jucători vrea el. Dar acestea sunt discuţii pur teoretice, pentru că măine pot semna cu FRF o prelungire a contractului pe patru ani şi a căzut totul. Cănd am fost la Steaua erau probleme mari, erau echipe mai puternice, era greu să lupţi in condiţiile alea, să căştigi campionate. Dacă erau condiţiile de azi, Steaua lua titlul an de an"

Victor Piţurcă

Şeful FRF il contrazice pe selecţioner

Victor Piţurcă a admis faptul că ar putea rămăne la cărma primei reprezentative o perioadă lungă de timp. "Eu am contract cu FRF pănă in 2008, care trebuie renegociat. Eu personal mi-aş dori să semnez incă din iarnă o prelungire pe alţi patru ani. Sigur, trebuie să discutăm toate amănuntele, fiindcă s-a mai schimbat situaţia, e un alt nivel de trai, dar nu sunt ieşit din comun, nu vreau pentru mine şi pentru colaboratorii mei ceva ce FRF nu poate oferi", a spus selecţionerul. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a contrazis insă, spunănd că inţelegerea dintre forul pe care-l conduce şi selecţioner nu se incheie o dată cu desfăşurarea ultimului act al Campionatului European de anul viitor. "Vă spun un singur lucru: Piţurcă are contract cu federaţia pănă in 2010. Dar despre aceste negocieri nu discutăm pănă cănd nu se desfăşoară şi celelalte două meciuri ale formaţiei noastre, cu Bulgaria şi cu Albania. Partea financiară este iarăşi un subiect despre care nu are sens să discutăm acum", a declarat şeful FRF. In cazul in care nu va ajunge la un acord cu FRF, Victor Piţurcă a precizat că mai are varianta de a prelua una dintre reprezentativele care vor rata calificarea la CE.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport piţurcă victor pi