x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timisoara - 25.000 euro pentru palmares

Poli Timisoara - 25.000 euro pentru palmares

de Marius Mihalcea    |    05 Noi 2006   •   00:00
Poli Timisoara - 25.000 euro pentru palmares

Patronul lui Poli, Marian Iancu, se pregateste sa cumpere palmaresul clubului de la societatea Politehnica 2002, care sustine ca-l detine, desi UEFA i-a dat dreptate cu numai o luna in urma lui Claudio Zambon.

Marian Iancu se chinuieste sa intre in posesia palmaresului clubului din momentul in care a inceput sa investeasca la gruparea de pe Bega. Nu a reusit, pentru ca posesorul lui, care, conform deciziei luate la 5 octombrie de Comisia de Disciplina a UEFA este italianul Claudio Zambon, i-a solicitat in schimb un milion de euro. In ciuda hotararii forului de la Nyon, Marian Iancu a spus ieri ca palmaresul este detinut de societatea Politehnica 2002 si ca s-a inteles deja cu responsabilii acesteia pentru preluarea istoriei de catre FCU Poli Timisoara Invest SA, cea care gestioneaza activitatea echipei antrenate de Alin Artimon.

MANEVRA. In urma unei intalniri pe care a avut-o vineri cu reprezentanti ai societatii Politehnica 2002 Timisoara, ai Consiliului Judetean si Consiliului Local si cu o parte dintre membrii fondatori ai clubului, Marian Iancu a redevenit optimist in privinta redobandirii palmaresului gruparii de pe Bega. "Documentele prezentate de cei de la Politehnica 2002 arata ca ei sunt detinatorii palmaresului. Ne-am inteles cu ei ca Poli Timisoara Invest SA sa preia 90% din actiunile Politehnicii 2002, in acest sens fiind virata suma de 25.000 de euro. Fuziunea dintre cele doua societati se va face dupa ce Registrul Comertului va emite actele, iar actionari vom fi cu totii", a declarat boss-ul "alb-violetilor". Marian Iancu a mai mentionat ca "avem dovezi clare ca Politehnica 2002 a preluat de la Zambon palmaresul prin vointa membrilor fondatori. Ei sunt detinatorii palmaresului activ si pasiv al lui Poli". Acesta a adaugat: "Nu vreau sa ma pronunt inaintea instantei, care deocamdata va fi una sportiva, dar veti avea foarte mari surprize in acest caz. Procesul va fi in urmatoarele saptamani".

REMEMBER. Dupa ce forul de la Nyon i-a dat dreptate, considerandu-l detinatorul de drept al palmaresului lui Poli, Claudio Zambon a iesit la atac. "Acesta e doar inceputul. Acum va veni bomba! Nu ma opresc aici, vreau sa le iau si denumirea si sa produc un cutremur la Timisoara", a spus italianul, nemultumit de faptul ca Iancu nu a fost de acord sa-i achite un milion de euro in contul palmaresului. Altfel, in prezent, echipa "macaronarului", care se numeste Politehnica Timisoara, activeaza in liga a III-a, seria a II-a, iar meciurile de pe teren propriu le joaca pe terenul CONPET Ploiesti.

DOAR EGAL. Cu sau fara palmares, Poli Timisoara se descurca tot mai greu in campionat. Formatia antrenata de Alin Artimon nu a reusit ieri sa castige meciul sustinut acasa cu Farul Constanta, echipa pe a carei banca tehnica a debutat Basarab Panduru. Partida s-a incheiat la egalitate, 1-1, iar in urma acestui rezultat, gruparea banateana a ajuns la - 1 in clasamentul adevarului. "Nu stiu de ce nu ne iese nimic. De la meci la meci jucam tot mai slab, fara pic de incredere in fortele noastre. Nu putem da vina pe starea de presiune care exista aici. Pai, daca la Timisoara este presiune, ce sa mai zicem de atmosfera de la Steaua, Dinamo sau Rapid? Acolo este presiune, nu la Poli", a comentat dupa meci atacantul Andrei Cristea.

×
Subiecte în articol: sport timisoara poli poli timisoara