x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timişoara - Rapid 1-1:Derbedeul Ionel Ganea

Poli Timişoara - Rapid 1-1:Derbedeul Ionel Ganea

de Daniel Stan    |    27 Aug 2007   •   00:00
Poli Timişoara  -  Rapid 1-1:Derbedeul Ionel Ganea
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

După ce a fost eliminat, atacantul timişorean s-a repezit la "asistentul" Mudura, l-a străns de găt şi i-a dat un pumn in coaste, fiind calmat cu greu de coechipieri.

• Arbitrul Mudura spune că are vănătăi in urma loviturilor primite de la Ganea • Lupescu: Aceste incidente trebuie sa dispara odata cu cei care le comit • Gheorghe Constantin: "Mudura era foarte speriat, aproape plăngea la telefon"• Dorinel Munteanu: "L-aş fi dat afară din echipă pe Ganea" • Sebastian Colţescu: "Pănă nu iei bătaie nu eşti arbitru" • Doroftei: "Zidane a dat bine, a căzut adversarul...Ganea a greşit upercutul"Â

După ce a fost eliminat, atacantul timişorean s-a repezit la "asistentul" Mudura, l-a străns de găt şi i-a dat un pumn in coaste, fiind calmat cu greu de coechipieri.

Au marcat: G. Bucur (’17) / Burdujan (’45+1)

Stadion: "Dan Păltinişanu"

Spectatori: 25.000

Arbitri: Şt. Erdei 7 - Ed. Dumitrescu 7, D. Mudura 7

Eliminat: I. Ganea (’72)

Golgeterul lui Dinamo in turul sezonului trecut, transferat ulterior la Rapid, iar din vara acestui an la Poli Timişoara, Ionel Ganea riscă să-şi incheie cariera intr-un mod urăt, ieşirea de aseară lăsănd in umbră tot ce a făcut pentru fotbalul romănesc.

GREŞELI. Antrenorul giuleştenilor, Cristiano Bergodi, a surprins din start. I-a lăsat pe bancă pe Mazilu şi Măldărăşanu şi a forţat cu trei atacanţi, Cesinha, Burdujan şi Buga. De partea cealaltă, Dusan Uhrin jr a răspuns cu o organizare a jocului mai bună. Pe fondul unui joc echilibrat, Poli a reuşit deschiderea scorului in urma unei acţiuni finalizate de Gigel Bucur (’7), apărarea bucureşteană fiind visătoare. Gazdele puteau da lovitura, insă centrarea şutată a lui Karamian a lovit bara porţii lui Dănuţ Coman. Giuleştenii s-au trezit din apatie, dar Cesinha şi Emil Dică nu au găsit poarta. A fost nevoie de o altă greşeală in defensivă, de data asta la timişoreni, pentru ca Rapid să egaleze. Cesinha a centrat in faţa poţii şi Burdujan a adus egalarea (’45+1). A fost o reuşită de moral, după pauză, "alb-vişiniii" părănd a fi stăpănii terenului. Numai că Burdujan s-a jucat de două ori cu inimile suporterilor, ratănd inadmisibil, singur cu Popa. După scenele groteşti cu Ionel Ganea in prim plan, nervii au continuat, fotbalul a trecut pe planul secund, iar scorul a rămas 1-1.

Echipele

Poli: M. Popa 6 - St. Stancu, Raţiu 6, Cănu 6, Dancia 5 - Abiodun 6 (’49 Torje) 6, Alexa 7, Aliuţă 6 (’56

Vrsic) 6, Art. Karamian 7 (’84 Luchin) - I. Gane 2, G. Bucur 8. Antrenor: Dusan Uhrin jr

Rapid: D. Coman 6 - Săpunaru 5, M. Constantin 6, Maftei 6, Bozovici 6 - E. Dică 5 (’46 Măldărăşanu) 6, C. Lazăr 6, Grigorie 5 (’62 Herea) 5 - Cesinha 6, Burdujan 7, Buga 5 (’74 Boya) 5. Antrenor: Cristiano Bergodi

Final de carieră

In minutul 71, la un atac timişorean, Ionel Ganea l-a lovit cu cotul in faţă pe Săpunaru şi la semnalizarea "asistentului" Mudura a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. Au urmat scene penibile, Ganea avănd o ieşire nemaintălnită pe terenurile din Liga 1. Cu greu a fost calmat de Alexa, Torje şi Karamian. Reacţia de huligan a continuat pe tunel, Ganea războindu-se şi cu jandarmii. In urma acestui gest, Ionel Ganea riscă o sancţiune care i-ar putea pune capăt carierei. Mai mult, arbitrul asistent are dreptul de a-l acţiona in justiţie pe cale civilă, jucătorul putăndu-se alege şi cu dosar penal.

×
Subiecte în articol: sport ganea