x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timişoara - Steaua 2-0:Contre bănăţene

Poli Timişoara - Steaua 2-0:Contre bănăţene

de Ionut Paduraru    |    05 Noi 2007   •   00:00
Poli Timişoara  -  Steaua 2-0:Contre bănăţene
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

Bănăţenii au invins Steaua pe teren propriu, după o pauză de 11 ani, şi au urcat pe locul secund in Liga 1. Bucureştenii se află la primul eşec de la venirea lui Lăcătuş pe banca tehnică, deşi au avut o bară şi două goluri anulate.

Bănăţenii au invins Steaua pe teren propriu, după o pauză de 11 ani, şi au urcat pe locul secund in Liga 1. Bucureştenii se află la primul eşec de la venirea lui Lăcătuş pe banca tehnică, deşi au avut o bară şi două goluri anulate.

Â

Au marcat: Rusici (’13), Mansour (’90+2)

Arbitru: Augustus Constantin

Stadion: "Dan Păltinişanu"

Spectatori: 30.000

Incurajaţi frenetic de suporteri, gazdele au creat presiune la poarta Stelei, fructificată după numai 13 minute, cănd Rusici a inscris cu un şut puternic din vole. Bănăţenii au preferat apoi să cedeze iniţiativa, iar ocaziile roş-albaştrilor nu au intărziat să apară. Steliştii au trecut pe lăngă egalare la ocaziile imense ale lui Nicoliţă (’34) şi Iacob (’38), dar au avut şi două goluri anulate, ambele pe motiv de fault in atac, in minutele 17 şi 36. Dominarea oaspeţilor a continuat şi după pauză, iar cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Croitoru, care a şutat de la 25 de metri puţin peste poarta lui Popa (’58). De partea cealaltă, timişorenii au incercat să lovească decisiv pe contraatac, dar Zapata s-a opus la şutul lui Rusici (’59). După alte 20 de minute, Zaharia era şi el aproape de gol, dar bara transversală s-a opus la lovitura de cap a stelistului. Meciul se scurgea spre o victorie la limită a gazdelor, insă in al doilea minut de prelungiri recent introdusul Mansour a dat lovitura de graţie, cu o execuţie spectaculoasă, din foarfecă.

REACŢII. După primul eşec de la venirea la Steaua, Marius Lăcătuş a declarat că elevii săi trebuie să-şi revină căt mai repede. "Am inceput mai slab, dar am controlat jocul in mare parte. Am avut ocazii, dar din păcate nu am reuşit să marcăm. Fizic nu stăm rău, probabil că mental mai sunt unele probleme, nu reacţionăm cum ar trebui cănd suntem conduşi. In aceste zile trebuie să-i fac pe jucători să se concentreze pentru meciul de miercuri cu Sevilla", a spus Lăcătuş. "Ştiam cu joacă Steaua şi am incercat să-i blocăm căt mai bine. Mă bucur că am reuşit primul meci fără gol primit in campionat. Pentru ce loc ne vom lupta, vom vedea spre finalul campionatului. Ne dorim să jucăm intr-o cupă europeană", a declarat şi antrenorul gazdelor, Dusan uhrin jr.

Echipele

Poli Timişoara: Popa - S. Rădoi (’73 S. Stancu), McKain, Cănu, Dancia - Abiodun, Alexa, Aliuţă, Art. Karamian - Rusici, G. Bucur (’90 Mansour). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Steaua: Zapata - P. Marin, D. Goian, Rada, Emeghara - Nicoliţă, Croitoru (’72 Neaga), Ov. Petre, Surdu (’64 Zaharia) - N. Dică, Iacob. Antrenor: Marius Lăcătuş

Incidente

O serie de incidente a avut loc, inaintea meciului, intre fanii gazdelor şi cei 1.000 de stelişti veniţi la Timişoara. Cu aproximativ o oră inainte de inceperea partidei, in apropierea stadionului "Dan Păltinişanu" a avut loc o ciocnire in urma căreia un fan al Stelei a fost rănit, fiind transportat la spital. Printre incidente s-a numărat şi o altercaţie intre două grupuri de suporteri ai lui Poli, după ce unul dintre acestea a fost confundat cu unul de stelişti.

×
Subiecte în articol: sport