x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Portocala obosită

Portocala obosită

de Ionut Paduraru    |    31 Mai 2008   •   00:00
Portocala obosită

După un categoric 3-0 cu Ucraina, elevii lui Marco Van Basten nu au mai impresionat şi în al doilea meci de pregătire dinaintea CE. Olanda nu a reuşit decît o remiză în amicalul cu Danemarca, scor 1-1.

După un categoric 3-0 cu Ucraina, elevii lui Marco Van Basten nu au mai impresionat şi în al doilea meci de pregătire dinaintea CE. Olanda nu a reuşit decît o remiză în amicalul cu Danemarca, scor 1-1.

 

 

Faţă de meciul de acum o săptămînă, în garnitura de start a Olandei au apărut mai mulţi titulari obişnuiţi. Printre aceştia şi Van Nistelrooy, care a deschis scorul în minutul 29, în urma unei faze excelente a batavilor. După reluare, însă, elevii lui Van Basten au pierdut mult mai multe baloane, permiţîndu-le danezilor să egaleze prin reuşita lui Poulsen (’56). Pînă la final, Sneijder, Kuyt şi Vennegoor of Hesselink au ratat şansa victoriei, partida terminîndu-se remiză.

 

 

Cu toate acestea, selecţionerul Marco van Basten nu şi-a criticat elevii. “Nu pot spune că sînt nemulţumit. Trebuia să cîştigăm jocul din prima repriză, însă, din păcate, nu s-a întîmplat aşa. Am mai avut cîteva şanse bune pe care trebuia să le fructificăm. În a doua repriză s-a resimţit oboseala acumulată. Pregătirile noastre au ca scop primul meci de la Euro, aşadar o cădere fizică, aşa cum a fost în acest meci, este explicabilă după atîtea zile de antrenamente grele”, a spus Van Basten.

 

 

Şi portarul Edwin van der Sar a fost mulţumit doar de jocul prestat de Olanda în prima repriză. “Am început bine şi am ratat şansa de a face 2-0. Danemarca a revenit în a doua repriză, profitînd şi de starea noastră de oboseală. Ar fi trebuit totuşi să cîştigăm. Am fost egalaţi într-o manieră stupidă. Va trebui ca la Euro să profităm de şansele pe care le avem, să nu le mai irosim”, a spus Van der Sar, în timp ce Van Nistelrooy consideră că Olanda ar fi trebuit să cîştige detaşat: “Trebuia să marcăm de cîte ori am avut ocazia, trebuia să decidem meciul încă din prima parte. Normal era să cîştigăm cu 3-0 sau 4-0. Am jucat bine în prima repriză, dar consumul de energie ne-a costat”.

 

 

REACŢII. Presa olandeză a avut păreri diferite referitor la remiza din amicalul cu Danemarca. “Proaspeţii danezi le-au făcut viaţa grea olandezilor. Deşi a jucat bine, Olanda n-a putut cîştiga, dovedindu-se vulnerabilă în partea a doua”, a scris Voetbal International. Publicaţia Het Parool a fost cea mai critică: “Defensiva scîrţîie şi ne dă fiori”, dar alte publicaţii au remarcat jocul Olandei. “Portocala a jucat bine în prima repriză. Jocul echipei dă încredere pentru Euro”, a scris On Oranje, în timp ce De Volkskrant a notat: “Olanda a jucat aşa cum trebuie”.

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

 

Doar doi titulari stabiliţi

 

 

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a declarat pentru site-ul UEFA că nu s-a hotărît asupra unei formule standard de echipă, singurii titulari cerţi fiind portarul Edwin van der Sar şi atacantul Ruud van Nistelrooy (foto dreapta). “Pînă la primul meci de la Euro, cel cu Italia, trebuie să ştiu ce jucători voi folosi, pe ce poziţii şi cum pot ajuta cel mai bine echipa. Timpul care ne-a rămas îl voi folosi pentru a mă edifica. În afara lui Van der Sar şi Van Nistelrooy nu am stabilit primul unsprezece”, a spus Van Basten. Selecţionerul batav a exemplificat cu situaţia lui Arjen Robben: “Mă bucur că a prins opt-nouă meciuri consecutive pentru Real Madrid la finalul sezonului, dar nu ştiu dacă acest lucru e suficient pentru a-i face loc în prima echipă. În trecut a jucat excelent ca aripă stînga, dar acum are mulţi competitori pe acest post”. În meciul cu Danemarca, Van Basten a folosit formula: Van der Sar – Ooijer (’46 De Jong), Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – De Zeeuw, Engelaar (’64 De Cler) – Sneijder (’82 Afellay), Van der Vaart (’64 Kuyt), Robben (’76 Babel) – Van Nistelrooy (’64 Hesselink).

×
Subiecte în articol: sport basten van basten