x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Portocalele" au scapat de blestemul penalty-urilor

"Portocalele" au scapat de blestemul penalty-urilor

28 Iun 2004   •   00:00
"Portocalele" au scapat de blestemul penalty-urilor

Calificare plictisitoare

CEHIA - DANEMARCA: 3-0 Adversara tricolorilor in preliminariile CM 2006 a trecut de reprezentativa scandinava, in urma loviturilor de la 11 metri, si va juca miercuri in prima semifinala cu reprezentativa tarii gazda, Portugalia.
DELIA GOMOESCU

Olanda este a doua echipa care merge mai departe in urma loviturilor de departajare, dupa Portugalia. Timp de 120 de minute, nici elevii lui Dick Advocaat, nici jucatorii pregatiti de cuplul Soderberg - Lagerback nu au izbutit sa deblocheze tabela. E adevarat ca in minutul 111, Van Nistelrooy a introdus balonul in plasa, insa centralul Lubos Michel a fluierat ofsaid.

TRAUMATIZATI. Penalty-ul ratat de capitanul Suediei, Mellberg, si transformarea tanarului Robben au pus capat blestemului. La ultimele turnee finale, "portocalele" fusesera eliminate in repetate randuri, la loviturile de la 11 metri. La Euro 1996, in sferturile de finala, la Cupa Mondiala din 1998 si la Euro 2000, in semifinale. De Telegraaf, singurul ziar olandez care apare duminica, a subliniat puterea elevilor lui Dick Advocaat de a depasi un "trecut nefavorabil" si de a pune capat "traumei loviturilor de departajare".

RESPONSABILITATE. Olof Mellberg, cel care a ingropat sperantele suedezilor, a dezvaluit care ar putea fi motivul ratarii sale. "A fost primul meu penalty la echipa nationala. A trebuit sa-l execut eu, pentru ca nimeni altcineva nu a vrut", a spus capitanul scandinav. Presa suedeza apreciaza ca jucatorii si-au facut datoria. "Multumim, baieti, pentru acest meci pe care nu-l vom uita niciodata", scrie Expressen, in timp ce Nyheter noteaza: "Suedia este o selectionata nefericita, care paraseste Euro dupa penalty-uri".

De Boer, incert pentru semifinala

Capitanul nationalei Olandei, Frank de Boer, s-a accidentat la un deget de la picior in timpul meciului cu Suedia, fiind inlocuit in minutul 36. De Boer, care s-a lovit la un contact cu mijlocasul Fredrik Ljungberg, nu crede ca se va recupera pana la meciul din semifinale cu Portugalia. "Asteptam rezultatele controlului medical pentru a vedea cat de serioasa e accidentarea, apoi vom stabili daca el va putea fi prezent sau nu in meciul cu Portugalia", a spus selectionerul Dick Advocaat. Frank de Boer (34 de ani) a fost capitanul Olandei in partidele cu Letonia si Suedia.

Lagerback ramane singur

Tommy Soderberg, unul dintre cei doi antrenori ai Suediei, a anuntat ca paraseste prima reprezentativa pentru selectionata de tineret, pe care a mai pregatit-o intre 1994 si 1997. Soderberg (55 de ani) a venit pe banca tehnica a scandinavilor in 1998. Incepand din 2000, a antrenat echipa nationala impreuna cu Lars Lagerback, Suedia fiind singura tara de la Euro 2004 pregatita de doi tehnicieni cu puteri egale. Dupa plecarea lui Soderberg, Lagerback va ramane antrenor cu drepturi depline, el urmand sa fie secondat de Roland Andersson, care pana acum a fost adjunctul lui Sven Goran Eriksson la reprezentativa Angliei.
×
Subiecte în articol: sport