x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Portugalia-Germania 2-3: Iar Schweinsteiger

Portugalia-Germania 2-3: Iar Schweinsteiger

20 Iun 2008   •   00:00
Portugalia-Germania 2-3: Iar Schweinsteiger

După ce le-a marcat portu­ghezilor două goluri în finală mică a CM 2006, Bastian Schweinsteiger a fost şi aseară decisiv contra lusitanilor

După ce le-a marcat portu­ghezilor două goluri în finală mică a CM 2006, Bastian Schweinsteiger (foto) a fost şi aseară decisiv contra lusitanilor. Mijlocaşul german a deschis scorul şi a centrat la celelalte reuşite ale colegilor săi, echipa lui Joachim Low fiind prima calificată în semifinalele Euro 2008.

Meciul a început prudent şi pri-ma ocazie a venit abia în minutul 20, cînd Moutinho nu a nimerit poarta din 6 metri. Aproape imediat însă nemţii au preluat conducerea în ur-ma unui contraatac rapid, finalizat de Schweinsteiger (’20). După alte pa­tru minute, acelaşi Schweinsteiger a centrat perfect din lovitură liberă şi Klose a înscris cu capul pentru 2-0. Portughezii au reintrat în joc du­pă golul lui Nuno Gomes (’40) şi pu­teau egala după pauză, dar reu­­şita lui Deco a fost anulată pentru ofsaid. O nouă lovitură liberă execu­ta­tă de Schweinsteiger s-a soldat în­să cu golul de 3-1 al lui Ballack (’61), la o fază în care se putea dicta şi fault în atac. Pe final, lusitanii au for­ţat ofensiva, dar nu au mai marcat de­cît o dată, prin Helder Postiga (’87).

×
Subiecte în articol: sport