x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Praf de puşcă la debut

Praf de puşcă la debut

de Mihai Igirosanu    |    01 Mar 2009   •   00:00
Praf de puşcă la debut

POLI IAŞI – "U" CRAIOVA 1-0  •  CORPODEAN, CRITICAT DE OLTENI
Primul meci al returului a fost câştigat la limită de echipa preluată în această iarnă de italianul Cristiano Bergodi. Totuşi, oltenii au criticat dur arbitrajul lui Sorin Corpodean, contestând în termeni duri eliminarea din minutul 22 a australianului Josh Michell.



Ieşenii au câştigat graţie reuşitei lui Cristi Bratu (’58), în vreme ce oltenii se pot considera ghinionişti, ei irosind o sumedenie de ocazii de a marca, prin Dorel Stoica, Găman şi Florin Costea. Totuşi, golul victoriei gazdelor a fost înlesnit şi de o greşeală a portarului Craiovei, Mircea Bornescu.

REPROŞURI. Imediat după încheierea jocului, antrenorul Universităţii, italianul Nicolo Napoli a pus tunurile pe central: "Al doilea cartonaş galben primit de Michell cred că a fost acordat prea uşor. Altul ar fi fost scorul dacă am fi jucat 11 contra 11, dar chiar şi în 10 oameni am avut ocazii şi dacă Florin Costea nu ar fi nimerit bara în minutul 20 şi ar fi înscris, alta ar fi fost situaţia. Şi repriza a doua am jucat bine, am avut iar ghinion la bara lui Stoica, plus încă patru-cinci ocazii mari. Cred că meritam cel puţin un punct. La ultima fază de joc cred că a fost penalty la Tănasă. I-am spus la finalul jocului şi arbitrului Corpodean să urmărească din nou faza şi să vadă că a greşit. Cred că trebuie să mă obişnuiesc să vorbesc mai mult despre arbitraje, pentru că în tur nu am făcut-o şi văd că suntem dezavantajaţi. Oricum, eu sunt mulţumit de felul în care au jucat elevii mei".

SATISFACŢIE. Italianul de pe banca Politehnicii Iaşi, Cristiano Begodi, a fost încântat de punctele obţinute: "Aceste trei puncte sunt pentru noi o minune, am întâlnit o echipă foarte foarte bună, care ne-a pus în dificultate. Sunt mulţumit pentru rezultat, dar nu şi pentru jocul prestat de elevii mei după gol. Asta trebuie să schimbăm pentru că am suferit mult pe final. Această victorie este pentru noi una de moral şi nu ştiu câte echipe vor reuşi să câştige în faţa Craiovei", a spus Bergodi. El a precizat că atacantul Andrei Cristea, care a fost schimbat la pauză cu Bratu, a fost trimis la spital pentru a i se face o radiografie. "Cristea era lucid la pauză, dar am ales să-l trimitem la spital pentru a face o radiografie şi pentru a fi siguri că nu are nimic. Medicul echipei mi-a spus la finalul jocului că situaţia lui Cristea este una bună", a explicat italianul. "Rezultatul este nemeritat, iar acest lucru se datorează în mare parte ratărilor noastre, şi nu jocului bun prestat de ieşeni. Returul abia acum a început, mai sunt 16 etape de jucat şi Craiova mai poate ajunge în Cupele Europene", a declarat managerul craiovenilor, fosta Glorie, Ilie Balaci.

×
Subiecte în articol: sport