x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preşedintele FRF - “Încă ne lipsesc multe”

Preşedintele FRF - “Încă ne lipsesc multe”

de Mihai Igirosanu    |    17 Mai 2008   •   00:00
Preşedintele FRF - “Încă ne lipsesc multe”

Revenit de la Manchester, acolo unde a asistat la finala Cupei UEFA, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că Bucureştiul va putea găzdui finala din 2012, dar a criticat cluburile şi suporterii.

Revenit de la Manchester, acolo unde a asistat la finala Cupei UEFA, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că Bucureştiul va putea găzdui finala din 2012, dar a criticat cluburile şi suporterii.

 

 

Liderul de la Casa Fotbalului a mai precizat că stagiul relaxant pe care jucătorii echipei naţionale îl efectuează în Antalya face parte dintr-un program cu bătaie mai lungă: “Naţionala nu e la zbenguială în Antalya, ci la un program bine gîndit, de relaxare alături de familii. Apoi începe pregătirea. Acum fac o pregătire psihologică bună. Nevestele sînt un factor foarte important”, a declarat “Naşu’”.  

 

 

CONDIŢII. Mircea Sandu a readus în discuţie şi probabilitatea ca Bucureştiul să găzduiască finala Cupei UEFA. “Sper ca noul stadion să fie gata în 2010. Dacă avem stadionul, în 2012 vom aduce finala Cupei UEFA. În toamna acestui an hotărîm gazda şi în mod cert va fi Bucureştiul. Atrag atenţia cluburilor şi investitorilor că îşi pot pregăti de pe acum viitoarea cîştigătoare a Cupei UEFA. Important e să ajungă o echipă românească în finală, să joace în faţa propriilor suporteri. Ce-i lipseşte unei echipe româneşti pentru a ajunge acolo? Administraţie, un buget de peste 40 de milioane de euro, achiziţii de jucători de mare valoare, căutători de valori, cum au toate marile cluburi sau infrastructură. În acest moment lipsesc foarte multe. Vom ajunge să jucăm o finală de cupă europeană cînd vom face toate aceste investiţii”, a spus preşedintele FRF. Acesta nu a uitat nici să-şi mai exprime din nou dezaprobarea faţă de comportamentul fanilor români. “La Manchester, am văzut 100.000 de scoţieni, cred că dacă erau 1.000 de români, se comportau absolut... nu vreau să-i jignesc pe suporterii români, dar trebuie să învăţăm să ne comportăm. Ei s-au comportat admirabil. Zenit a avut valoare superioară şi a cîştigat pe merit, nu ştiu dacă era vreo echipă care s-o învingă miercuri. Manchester United pleacă favorită în finala Ligii Campionilor, dar şi Chelsea are şansa ei”.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

Olanda

 

 

Selecţionerul Marco Van Basten a anunţat ieri locul provizoriu, de 25 de jucători, în vederea Euro 2008, renunţînd din lista iniţială la patru jucători. Iată lotul “portocalei mecanice”: Edwin Van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk
Timmer (Feyenoord), Sander Boschker (Twente) – portari; Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburg), Mario Melchiot (Wigan), Andre Ooijer (Blackburn) – fundaşi; Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat (ambii de la Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong, Rafael Van der Vaart (ambii de la Hamburg), Wesley Sneijder (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar) – mijlocaşi; Ryan Babel, Dirk Kuyt (ambii de la Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy (ambii de la Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

 

 

 

Zidane nu ne dă şanse la Euro

 

 

Fosta mare gimnastă. Nadia Comăneci a participat, ieri, la acţiunea denumită “Sînt mic şi voinic”, iniţiată chiar de fundaţia care îi poartă numele, alături de Primăria Sectorului 1. Cu acest prilej, întrebată despre apropiatul Euro 2008, Nadia a dezvăluit că a avut o discuţie pe această temă cu fostul mare star Zinedine Zidane: “M-am întîlnit cu Zidane acum o lună şi jumătate şi mi-a spus că România nu are nici o şansă. Eu gîndesc pozitiv, nu ştiu prea bine fotbal, dar cînd joacă România le ţin pumnii”, a declarat Nadia.

 

 

 

Ilie Năstase îl susţine pe Ogăraru

 

 

Fostul lider ATP şi preşedinte al FR Tenis, Ilie Nastase, a declarat ieri că nu înţelege de ce selecţionerul Victor Piţurcă nu l-a inclus în lotul pentru Euro şi pe fundaşul George Ogăraru (foto, stînga) de la Ajax Amsterdam. “Ogăraru îmi place foarte mult. Nu vreau să critic antrenorul, el face echipa, dar merita să joace, mai ales că a jucat foarte bine cu Olanda. Merita pe postul lui. Probabil că a crescut campionatul, şi anul acesta au fost mai bune echipele din provincie, CFR Cluj, Timişoara, Craiova. Scandalurile din fotbal se văd rău. Îmi pare rău că a fost suspendat băiatul ăla, Goian. La noi aşa e, suspenzi un jucător de bază al echipei naţionale ca să nu aibă meciuri în picioare, mi se pare incredibil asta. Sperăm ca jucătorii să atingă vîrful de formă la CE, care e mai important decît campionatul românesc, dar la noi se gîndeşte invers. Păcat!”.

×
Subiecte în articol: sport