x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Presiunea va fi mare

Presiunea va fi mare

de Ionut Paduraru    |    12 Sep 2007   •   00:00
Presiunea va fi mare

Olanda are astăzi, in Albania, şansa de a egala la puncte naţionala Romăniei in fruntea Grupei G, cu o lună inaintea meciului direct de la Constanţa.

GRUPA G - Olanda speră să nu facă paşi greşiţi la Tirana

Olanda are astăzi, in Albania, şansa de a egala la puncte naţionala Romăniei in fruntea Grupei G, cu o lună inaintea meciului direct de la Constanţa.

După rezultatele de sămbătă, Romănia şi Olanda s-au distanţat in clasamentul grupei. Batavii sunt la trei puncte in urma noastră, dar au şi un meci mai puţin disputat. Au ocazia să ne egaleze astăzi, după meciul cu Albania, dar cel mai probabil echipa noastră va rămăne lider, la golaveraj. Ca să nu se intămple aşa, olandezii ar trebui să căştige cu cel puţin 5-0 partida de la Tirana. La meci va asista şi preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, delegat de Victor Piţurcă să urmărească tactica lui Van Basten.

PROBLEME. Criticat de presa olandeză chiar şi după victoria in faţa Bulgariei, selecţionerul Marco van Basten nu a scăpat de griji nici pentru această intălnire. Cel mai in formă jucător din echipa sa, Wesley Sneijder, s-a accidentat la gleznă in timpul ultimului antrenament susţinut la Katwijk inaintea plecării la Tirana şi ar putea lipsi in faţa Albaniei. In schimb, tehnicianul poate conta pe Van der Vaart, refăcut complet după o leziune suferită la gambă.

SCHIMBĂRI. Marco van Basten nu este adeptul principiului "formaţia invingătoare nu se schimbă" şi va efectua mai multe modificări in echipă faţă de meciul cu Bulgaria. "Vrem să avem căt mai multă prospeţime in meciul cu Albania, in toate liniile. Pănă acum am avut probleme cu meciurile jucate la patru zile distanţă", a spus tehnicianul. Conform presei olandeze, in locul lui Heitinga, care nu a făcut deplasarea la Tirana, va juca Ooijer, iar Kuyt şi Seedorf ar putea să apară şi ei in primul 11.

Echilibrat

Al treilea meci de astăzi din Grupa G se va disputa la Cejle, intre Slovenia şi Belarus. Cele două echipe au avut acum un parcurs aproape identic in preliminarii, inregistrănd căte două victorii şi o remiză in opt meciuri. Echipa lui Hamutovski are insă avantajul victoriei din prima intălnire, 4-2, iar fostul stelist a promis un succes şi in deplasare. "Veţi vedea o cu totul altă faţă a Belarusului in Slovenia", a spus portarul după meciul cu Romănia.

Scandal la bulgari

Infrăngerea din Olanda a aprins atmosfera din tabăra bulgară. Presa de la Sofia a dezvăluit că, după meci, căpitanul Dimităr Berbatov a avut o ieşire violentă asupra coechipierilor săi. "Dispăreţi acum! M-am săturat de voi!", ar fi urlat Berbatov in vestiar, pentru ca apoi să-şi continue atacul şi in faţa ziariştilor: "Eu sunt căpitan şi am dreptul să-mi critic coechipierii. Echipa naţională nu e o grădiniţă. Cine nu e in stare să accepte, să nu mai vină!". Din acest motiv, se zvoneşte că Berbatov nu mai are decăt un prieten la lot, pe Martin Petrov, toţi ceilalţi privindu-l cu duşmănie. Şi preşedintele federaţiei, Borislav Mihailov, l-a certat pe golgeter: "M-am săturat să aud, inclusiv de la el, atătea explicaţii pentru această infrăngere". Chiar şi in aceste condiţii, Bulgaria nu ar trebui să aibă in această seară nici o emoţie in faţa Luxemburgului, care nu a obţinut pănă acum nici un punct in cele opt meciuri disputate in Grupa G.

×
Subiecte în articol: sport