x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prinşi la furat!

Prinşi la furat!

de Marius Mihalcea    |    30 Oct 2007   •   00:00
Prinşi la furat!
Sursa foto: Ciprian Sterian/

Trei pugilişti romăni prezenţi la Campionatul Mondial care se desfăşoară in SUA, la Chicago, Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan, au fost surprinşi in timp ce incercau să fure dintr-un magazin.

CM BOX - Măsuri drastice impotriva vinovaţilor la toate nivelurile


Trei pugilişti romăni prezenţi la Campionatul Mondial care se desfăşoară in SUA, la Chicago, Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan, au fost surprinşi in timp ce incercau să fure dintr-un magazin.

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), cea care a făcut public incidentul, i-a sancţionat drastic pe pugiliştii romăni, excluzăndu-i pe viaţă din activitatea sportivă. Potrivit AIBA, "un raport al poliţiei arată că Marius Bogdan Dinu, de

21 de ani, Ronald Gavril, de 21 de ani, şi Gabriel Iulian Stan, de 20 de ani, au fost prinşi furănd din magazinul Nordstrom din Chicago vineri seară, la 26 octombrie 2007". AIBA a dictat aceeaşi măsură şi impotriva conducătorului delegaţiei echipei Romăniei, vicepreşedintele FR de Box Vasile Cătea, acesta fiind trimis in ţară duminică "la pachet" cu pugiliştii vinovaţi. Dinu, Gavril şi Stan, care fuseseră eliminaţi incă din primul tur al Campionatului Mondial, urmau să revină in ţară la finalul competiţiei.

REACŢII. Imediat după afla-rea neplăcutului incident, preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, le-a cerut scuze preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu şi Comitetului de Organizare al CM. "Acest incident murdăreşte imaginea şi reputaţia AIBA şi boxul", a declarat şeful forului mondial, Kuo Wu. "Intămplarea a adus o atingere gravă imaginii Romăniei in lume", a comentat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Belu. "Bogdan Dinu are dublă legitimare, la noi şi la Buzău, şi ii vom desface contractul de muncă", a anunţat preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

INTRANSIGENT

"Fapta este foarte gravă. Vom solicita excluderea celor trei sportivi din loturile in care sunt şi vom cere federaţiei să intrerupă relaţia cu ei. Vom lua atitudine şi faţă de federaţie, pentru că supravegherea sportivilor şi modul in care s-au gestionat problemele la faţa locului reprezintă responsabilitatea ei"

Octavian Belu preşedinte ANS

Părere de rău

Antrenorul lotului naţional de box-cadeţi, Titi Tudor, care i-a avut elevi pe Dinu şi pe Gavril, deplănge soarta primului şi crede că actualii lor tehnicieni au şi ei o parte de vină pentru cele intămplate: "Păcat de Dinu! Era un băiat talentat şi o speranţă pentru Romănia la categoriile mari de greutate. Cu mine nu a călcat niciodată strămb. Antrenorii ar fi trebuit să-i prelucreze şi ei inaintea competiţiei, pentru că este imaginea Romăniei la mijloc".

COSR a suspendat finanţarea FR Box

Considerănd drept incalificabil gestul celor trei pugilişti, Comitetul Olimpic şi Sportiv Romăn (COSR) este decis să taie in carne vie. COSR a luat deja prima măsură, deocamdată provizorie. "Este un caz foarte grav şi am decis să suspendăm orice finanţare legată de federaţia de box. Apoi, in primul Comitet Executiv al COSR, vom cere suspendarea pe viaţă, din toate loturile olimpice, a celor trei sportivi. Se poate ca AIBA să se răzgăndească, să le mai reducă pedeapsa, dar noi nu vom tolera astfel de comportamente. Vom cere ca Federaţia Romănă de Box să ia măsuri absolut speciale faţă de cei trei sportivi care făceau parte din lotul olimpic. Dacă nu se vor lua aceste măsuri, sincer, nu ştiu ce se va intămpla cu finanţarea, vom discuta in Comitetul Executiv", a anunţat ieri secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. "Trebuie să luăm măsuri radicale, dure, fiindcă ne comportăm absolut lamentabil", a adăugat Dobrescu.

Favoriţi

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, consideră că, in urma victoriei obţinute in Giuleşti, CFR are prima şansă la titlu. "Acum trei ani am fost pe locul 11, acum doi ani pe 5, anul trecut pe 3, anul acesta urmează Liga Campionilor. Le-am dat peste gură celor care au zis că avem jucători de duzină. Din acest moment suntem favoriţi la titlu, chiar dacă mai avem mult de luptat cu Steaua, Dinamo, Rapid şi cu Poli Timişoara", a spus Mureşan.

×
Subiecte în articol: sport