x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pronosticul Nasului: "28 de puncte!"

Pronosticul Nasului: "28 de puncte!"

de Dragos Stoica    |    03 Mar 2006   •   00:00
Pronosticul Nasului: "28 de puncte!"
Corespondenta din Limasol
Presedintele FRF crede ca echipa nationala are nevoie de o prezenta la un turneu final pentru a se reinchega un grup unit de jucatori. Inainte de plecarea din Cipru, Mircea Sandu a acceptat sa ofere un interviu pentru Jurnalul National si Antena 1.

Jurnalul National: Credeti ca echipa nationala se va califica la Campionatul European?
Mircea Sandu: Daca vom face cel putin 28 de puncte, eu cred ca nu avem cum sa ratam calificarea. Personal, simt ca acest lucru este posibil. In cazul in care am acumula 30 de puncte in preliminarii, putem sa ne gandim chiar si la primul loc.

Exceptand Olanda, cu cine ne vom bate?
Daca pornim totusi de la ideea ca avem o grupa echilibrata, in care Olanda este principala favorita, noi ne luptam cu Bulgaria, cu Slovenia, cu Belarus si cu Albania. Ca sa-i scoatem din calcule pe bulgari, trebuie sa le luam cel putin 4 puncte in meciurile directe. Pe de alta parte, cred ca vor mai fi surprize in grupa. Dupa ce a vazut meciul dintre Belarus si Grecia, Piti a fost foarte impresionat de forta ofensiva a viitorilor nostri adversari. Albania este o formatie foarte imprevizibila pe teren propriu.

Slovenia ne-a eliminat o data, iar acum i-am invins destul de lejer. Se poate considera ca ne-am luat re-vansa in fata lor?
Si acum imi pare rau de acel baraj pierdut in fata Sloveniei. Gata, l-am uitat. Acum am invins, dar in preliminarii va fi altfel. Cu siguranta vor fi mai puternici la ora meciurilor oficiale din luna iunie.

Putem lua fata Olandei?
Cele doua jocuri disputate anul trecut ne avantajeaza. Le stim exact forta, plus ca acum ar trebui sa nu mai repetam aceleasi greseli.

Care ar fi reteta formarii unei selectionate puternice a Romaniei?
Jucatorii sa constituie un grup. Din pacate, ratandu-se cateva calificari la rand, acest lucru a fost greu de realizat. Grupul se formeaza la un turneu final, atunci cand fotbalistii stau impreuna o luna de zile, nu la meciuri amicale, cand vin cu 48 de ore inainte, sau la cele din preliminarii, cu cinci zile.

"Ne trebuie infrastructura"

Cand vom avea un stadion pentru echipa nationala?
Nu pot eu sa raspund la asta, pentru ca nu depinde de Federatie. I-am dat primarului Adriean Videanu documentatia cu privire la gazduirea finalei Cupei UEFA din 2009, dar inca n-am primit nici un raspuns. Daca vor mai trece 3-4 zile si tot nu vom primi nimic, probabil vom pierde si aceasta ocazie. Problema infrastructurii este insa mult mai ampla.

Puteti explica?
Se pot face multe lucruri, dar numai daca exista vointa. In primul rand, cred ca un stadion in provincie nu ar trebui sa aiba mai mult de 10.000-15.000 de locuri. In afara de momentele in care joaca Steaua, Dinamo, Rapid si Craiova, restul sunt goale pe jumatate. Asa ca mai bine s-ar construi un stadion de 15.000 de locuri nou, modern, decat sa pastrezi unul depasit si care aduce in tribune 1.000 de oameni. Oricum, apropiata integrare a Romaniei in UE va aduce inevitabil schimbari, pentru ca atunci vom fi obligati sa avem stadioane si centre sportive moderne. Totodata, trebuie create conditii cat mai bune pentru copii si juniori.

"Popescu este suparat pe mine"

Cu Gica Popescu ati mai vorbit dupa alegeri?
Nu. I-am dat un mesaj de Sarbatori lui si lui Gica Hagi, dar numai ultimul mi-a raspuns. Probabil ca Gica Popescu este suparat pe mine, dar cred ca, in timp, relatiile dintre noi vor reveni la modul cum erau inainte. Adica bune.

Poate va suspecteaza ca ati fi la originea scandalului "Bratu".
E absurd, pentru ca sesizarea in cazul "Bratu" a venit din presa, la initiativa clubului Tractorul Brasov. Situatia creata a fost foarte bine analizata de comisia lui Florin Prunea, care a respectat perfect toate demersurile. I-a convocat la discutii pe cei implicati, a stat de vorba cu ei, iar apoi a adoptat niste masuri. Ioan Becali a recunoscut ca a gresit, Popescu la fel, iar acum am inteles ca Gica a platit si un anumit impozit pe niste bani incasati atunci, deci e-n regula.

"Lupescu a prins tupeu"

Cum va intelegeti cu colegii mai tineri?
Foarte bine. Ati vazut deja cum s-a descurcat Prunea in cazul "Bratu", pentru ca in urma cu putin timp sa conduca delegatia echipei de tineret in strainatate. Prodan s-a ocupat de aceasta deplasare in Cipru, iar Lupescu a prins mai mult tupeu, in sensul bun al cuvantului. Este un baiat care vorbeste doua limbi straine, engleza si germana, pe care l-am vazut discutand cu antrenorul Greciei, Otto Rehhagel. Este excelent ca a prins acest curaj de a interactiona cu oameni foarte importanti, pentru ca asa se deschid multe usi. In ceea ce-l priveste pe Belodedici, el are mai mult atributii pe plan tehnic.

Va stopa Belodedici convocarile bazate pe celebra "sacosa"?
Eu nu stiu sa se fi petrecut asa ceva. Acum am auzit ceva, am inteles ca Lupescu stie mai multe, asa ca vor fi luate niste masuri. Se pare ca exista date ca unii antrenori isi obliga jucatorii sa semneze cu anumiti agenti, ceea ce este inadmisibil. Daca vor fi dovedite asemenea practici, vom taia in carne vie.

DESPRE RADOI
"Daca Radoi nu si-ar fi recunoscut vina, cred ca acesta n-ar mai fi putut ajunge la echipa nationala, iar eu m-am temut ca asa se va intampla. Am militat pentru revenirea lui Radoi la prima reprezentativa, dar in conditiile antrenorului"

DESPRE PITURCA
"Piti este un foarte bun analist, este foarte bine pregatit din punct de vedere al documentatiei. Este un antrenor care tine foarte mult la disciplina si le cere jucatorilor respect reciproc" - Mircea Sandu, presedinte FRF

PLUSURI
Dupa meciul castigat miercuri cu Slovenia, 2-0, capitanul echipei nationale, Cristi Chivu, a declarat: "In 2002, noi am stat acasa si ei au fost la mondiale. Nu are rost sa mai privim in trecut. Fotbalul merge inainte. Exista tot timpul posibilitatea unei revanse", a spus stoperul lui AS Roma. Aflat in Italia, atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, a urmarit cu atentie cele doua meciuri sustinute de echipa nationala in Cipru. "A fost un turneu util. Domnul Piturca a avut sansa sa vada jucatorii care pot intari nucleul nationalei. Mi-a placut mult Patrascu. Se vede ca joaca in Italia. Are inteligenta tactica. Ii felicit pe toti si in special pe Mazilu."

S-AU INTORS
Delegatia echipei nationale s-a intors miercuri noapte din Cipru, la bordul unui charter care a avut o intarziere de 90 de minute. Autorul primului gol pentru echipa nationala, atacantul Sportului, Ionut Mazilu, a declarat: "Cred ca putem invinge Slovenia si intr-un meci oficial. Ne vom pregati si mai bine atunci, pentru ca acum multi dintre noi nu avem decat putine meciuri in picioare". Victor Piturca s-a declarat satisfacut de turneu. "Doua meciuri amicale, doua teste utile. Am verificat mai multi jucatori tineri, dar important este ce se va intampla dupa ce vor incepe calificarile."
×
Subiecte în articol: sport