x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Putem sa batem orice echipa"

"Putem sa batem orice echipa"

15 Oct 2004   •   00:00

Braileanul Romeo Buteseaca, autorul golului prin care Rapidul a fost eliminata de catre Dacia Unirea Braila din Cupa Romaniei, spune ca echipa sa poate invinge orice echipa din Divizia A.

SORIN ANGHEL

Giulestenii au suferit o infrangere rusinoasa la Braila, fiind eliminati din Cupa de catre Dacia Unirea Braila. Golul care a dat startul petrecerii pe malul Dunarii a fost inscris de Romeo Buteseaca, un fotbalist care are un contract anual de 5.000 de dolari, bani pe care portarul Rapidului, Emilian Dolha, ii castiga intr-o singura luna.

  • Jurnalul National: Romica, te gandeai vreodata ca o sa eliminati Rapidul?

    Romeo Buteseaca: Stiam ca o sa jucam de la egal la egal cu ei. Chiar daca jucam in Divizia B, asta nu inseamna ca suntem o echipa slaba. Pe teren propriu suntem in stare sa batem pe oricine.

  • Cum ti s-a parut Rapidul?

    O echipa buna. Se vedea ca joaca la Divizia A. Au jucatori buni, dar ieri au prins o zi proasta. Au avut si jucatori care au avut ezitari. Noi am reusit sa castigam pentru ca am jucat cu multa ambitie. Am vrut sa demonstram ca nu suntem o echipa de desculti.

  • Povesteste faza golului.

    Mi-a dat Dicu o pasa pe gaura, am protejat bine mingea, l-am dat la spate pe Constantin si am sutat printre picioarele lui Dolha. Oricum, victoria noastra nu trebuie privita ca o mare surpriza. Tocmai din acest motiv nu sunt chiar foarte fericit. Noi ne luptam pentru promovare si nu suntem chiar o echipa slaba. Suntem in stare sa ne luptam cu oricine.

  • Acum luptati pe doua fronturi. Ce este mai important? Cupa Romaniei sau promovarea in Divizia A?

    Promovarea, tata! Vrem si noi sa jucam in Divizia A, sa fim si noi fotbalisti.

  • Cui dedici golul?

    Mamei si prietenei mele, persoanele pe care le iubesc cel mai mult.

  • Cu ce echipa vrei sa jucati in optimi?

    Nu conteaza. Jucam de la egal la egal cu toate echipele din Romania. Pe ei si la casierie. Poate jucam cu Craiova, sa joc contra lui Sorin Frunza, cel mai bun prieten al meu. Scrie ca ii dedic si lui golul. Am jucat cu el la multe echipe si am mancat din aceeasi cantarola.

  • Care este echipa ta favorita?

    Aia la care joc si de unde imi iau banii. Trebuie sa fiu profesionist si sa nu las loc sentimentelor sa-si faca loc in cariera mea.

    CV

    Romeo Buteseaca
  • Nascut: 26.07.1978 - Galati
  • Echipe: Dunarea Galati (1997-1998)/Otelul (1998-1999)/Cimentul Fieni (1999-2000)/Dacia Braila (2000-2001)/Jiul Petrosani (2001-2002)/FC Vaslui (2002-2003)/Dacia Unirea Braila (2003-2004)
  • Contract: 5.000 $/an

    RECIPROCITATE

    Cel mai bun prieten al lui Romeo Buteseaca este jucatorul Universitatii Craiova Sorin Frunza. Cei doi au inceput fotbalul impreuna la juniorii divizionarei B Dunarea Galati, in anul 1997 fiind promovati impreuna la echipa mare. Cei doi au mai jucat impreuna la Dacia Braila, Cimentul Fieni, Jiul Petrosani si FC Vaslui. "Mi-a dedicat golul? Foarte bine a facut. Am jucat amandoi la multe echipe, am fost ca fratii multi ani", a spus Frunza, care a reusit si el sa marcheze pentru "Stiinta" tot in Cupa Romaniei in aceeasi zi in care Buteseaca a inscris cel mai important gol din cariera sa, ingropand Rapidul. "Ii promit ca ii voi dedica si eu un gol. Vreau sa jucam cu ei in optimi", a completat Frunza.

    SUPORTERI FURIOSI

    Eliminarea prematura a Rapidului din Cupa Romaniei a declansat furia suporterilor "alb-visinii", care i-au apostrofat la finalul jocului de la Braila pe jucatorii lui Razvan Lucescu. Liderul "Legione Granata", Gigi Corsicanu, a mers pana acolo incat a urcat in autocarul echipei, amenintandu-i pe fotbalisti. "Nu se poate asa ceva! Nu avem nimic cu Razvan Lucescu. Este un antrenor foarte bun, pune suflet in tot ceea ce face. Jucatorii sunt singurii care poarta vina pentru aceste rezultate. Castiga un sac de bani si nu joaca nimic. Am ajuns sa ne bata Braila in Cupa Romaniei", a spus Gigi Corsicanu. Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe "Vama", a pus rusinea de la Braila exclusiv in carca jucatorilor. Seful clubului de sub Podul Grant a anuntat ca ii va amenda pe jucatorii pregatiti de Razvan Lucescu, acestia urmand sa fie sanctionati cu cate 5.000 de dolari. Giulestenii nu au mai castigat un meci in deplasare de doua luni si jumatate. Pe 30 iulie, Rapidul a invins "Poli" Iasi, scor 2-1, in prima etapa a actualei editii de campionat, golurile fiind reusite de Ilyes si de Sabin Ilie.

    VINOVAT

    De la inceputul sezonului si pana acum, Rapidul a prezentat marti carente in sistemul defensiv. Cel care a gafat cel mai mult a fost fundasul central Marius Constantin. Adus in vara acestui an de la Brasov, internationalul de tineret a fost privit drept urmasul lui Adrian Iencsi, fostul capitan al Rapidului. Singurul lucru care il aseamana cu jucatorul lui Spartak Moscova il reprezinta numarul de pe tricou. Cand a venit la Rapid, Marius Constantin a preluat numarul 23, purtat inainte de Iencsi.
  • ×
    Subiecte în articol: sport Braila echipa