x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rădoi cedează în faţa lui Contra

Rădoi cedează în faţa lui Contra

de Theodora Şutiu    |    08 Mar 2019   •   14:55
Rădoi cedează în faţa lui Contra

Antrenorul naţionalei de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, cu trei luni înainte de startul Campionatului European U21, că ştie deja ce jucători vor fi convocaţi pentru turneul final, dar reprezentativa de seniori, condusă de Cosmin Contra, va avea mereu prioritate în ceea ce priveşte selecţia.

„Dacă ne referim la procente, pot spune că undeva la 60% știu jucătorii pe care mă voi baza pentru EURO. Ceilalți pe care-i avem în vizor trebuie să ne demonstreze că merită să facă pasul. Așa că toți trebuie să dea totul. Din punctul meu de vedere, și am susținut asta și când am fost jucător, naționala mare are prioritate. Pentru că trebuie să ne uităm și la performanțe, dar și din punct de vedere financiar. O calificare a naționalei de tineret aduce în vistieria FRF suma de 300.000 de euro, în timp ce echipa mare aduce undeva în jur de 9 milioane de euro. Așa că naționala mare mereu va avea prioritate”, a spus Mirel Rădoi.

Favoriţi la câştigarea campionatului

Competiţia continentală va începe la mijlocul lunii iunie, iar Rădoi este foarte atent la ce se întâmplă acum în playoff-ul Ligii: „Va trebui să vedem evoluția jucătorilor după perioada de iarnă, cei care au avut cantonamente. La prima vedere, par favorite Steaua și CFR Cluj. Chiar dacă vine din urmă, Craiova pare că nu are constanță. Dar, în această parte a doua a campionatului, Astra a trecut neobservată. Are cel mai constant joc și poate progresa”, a mai declarat Rădoi.

21 de ani au trecut de când naţionala U21 nu s-a mai calificat în grupele unui campionat european.

 

×