x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal spune da participării la Wimbledon și vrea să obțină al 23-lea titlu de Grand Slam

Rafael Nadal spune da participării la Wimbledon și vrea să obțină al 23-lea titlu de Grand Slam

17 Iun 2022   •   15:26
Rafael Nadal spune da participării la Wimbledon și vrea să obțină al 23-lea titlu de Grand Slam
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal, de 22 de ori campion la turneele majore, se va deplasa luni la Londra, înaintea celui de-al treilea Grand Slam al sezonului, de la Wimbledon. Nadal s-a antrenat intens pe iarbă în ultimele zile, iar piciorul său a reacționat bine la tratament.

Astfel, spaniolul a anunțat că va participa la cel mai faimos turneu de tenis și va căuta primul titlu la Wimbledon din 2010 încoace. Spaniolul a avut câteva zile pline, acasă, în Mallorca, antrenându-se pe iarbă cu Feliciano Lopez, după care a hotărât că va juca la Wimbledon.

Cu două titluri majore în palmares, Nadal este cel mai bun jucător al sezonului, câștigând în total patru titluri. Spaniolul a avut nevoie de injecții pentru a suporta eforturile de la Roland Garros, dar se pare că a trecut de acestea și se simte mult mai bine înainte de Wimbled, după ce a primit tratamente la picior la Barcelona.

Nadal și-a făcut debutul la Wimbledon în 2003, la câteva săptămâni după ce a împlinit 17 ani. A obținut două victorii și a devenit unul dintre cei mai tineri jucători din turul al treilea. Între 2006 și 2011, Rafa a jucat cinci finale consecutive la Wimbledon, ridicând trofeele în 2008 și 2010 și pierzând alte trei finale în fața lui Roger Federer și Novak Djokovic.

Spaniolul a pierdut teren la All England Club în anii următori și nu a reușit să ajungă în sferturile de finală între 2012 și 2017. Nadal și-a ridicat nivelul la Wimbledon în 2018 și a învins cinci rivali pentru prima sa semifinală din ultimii șapte ani.

Novak Djokovic l-a oprit într-o bătălie epică de cinci seturi și cinci ore și 15 minute, desfășurată în două zile. Un an mai târziu, Nadal a pierdut un set în drumul spre o altă semifinală la Wimbledon.

În schimb, Roger Federer l-a învins în patru seturi în ultima lor întâlnire în circuit. Aflat la jumătate de drum de un Grand Slam calendaristic, Rafa va căuta să câștige al 23-lea turneu major la Londra, revenind la Wimbledon pentru prima dată din 2019.

După ce s-a antrenat în această dimineață cu Feliciano Lopez pe terenurile de iarbă din Mallorca, el a ținut o conferință de presă în care a dezvăluit planurile sale de a juca după o procedură de scurtă durată la picior, după Openul Franței.

El a spus că va zbura luni la Londra pentru a începe pregătirile, în ciuda faptului că nu are programat niciun turneu de încălzire înainte de a juca.

"Tratamentul medical pentru picior făcut la Barcelona nu este cu rezultate 100% imediate, dar schimbările sunt vizibile, le-am observat, senzații ciudate, durerile mele articulare au scăzut. Intenția mea este să joc la Wimbledon, să călătoresc la Londra luni", a spus spaniolul într-o conferință de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal