x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID /A dispărut farmecul vieţii

RAPID /A dispărut farmecul vieţii

de Dragos Stoica    |    26 Ian 2009   •   00:00
RAPID /A dispărut farmecul vieţii

După ce suporterii l-au contestat puternic la un miting organizat sâmbătă şi i-au scris mesaje pe pereţii casei, patronul Rapidului a făcut plângere la poliţie şi e decis să se retragă.



George Copos nu mai are viaţă lungă în Giuleşti. Situaţia aproape disperată în care au ajuns feroviarii i-a determinat pe suporteri să organizeze sâmbătă un miting de protest, cele 500 de persoane prezente luându-l practic la ţintă pe patronul echipei.

PROTESTE
Fanii au aprins torţe şi au aruncat petarde pe zidurile stadionului "Valentin Stănescu", afişând bannere pe care scria "Rapid în faţa noastră moare/Cel mai mult asta ne doare", "Nu mai sta să te gândeşti/Pleacă odată din Giuleşti", "Vrem să citim de fotbal din ziare/Nu de sechestre şi dosare penale", "Rapid e o legendă, o poveste cu eroi/Nu meriţi un rol în ale sale foi", "De 16 ani ne arăţi doar buzunare goale/Dar nimeni nu mai crede în minciunile tale", "Eşti aici de 16 ani/Ai făcut munte de bani", "Nu te mai suportăm". Lozincile suporterilor au fost însoţite şi de acţiuni concrete, câţiva membri ai galeriei scriind mai multe mesaje de ameninţare pe pereţii casei lui George Copos. Potrivit unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale vilei, operaţiunea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind implicate trei persoane. Copos a depus sâmbătă o plângere la Secţia 1 Poliţie din Bucureşti, surse din cadrul acestei instituţii declarând că suporterii care au vopsit pereţii casei sunt pe cale să fie identificaţi. "Suporterii trebuie să fie mai atenţi la cei care au condus clubul şi au făcut transferurile din martie anul trecut până acum. Dacă au ceva de reproşat, celor care au condus clubul începând din martie 2008 trebuie să le reproşeze", a declarat Copos.


Echilibrează balanţa contabilă prin exporturi

Criza acută de lichidităţi în care se scaldă Rapid după ce Fathi Taher a decis să oprească finanţarea în alb a clubului deţinut tot de George Copos îi obligă acum pe "vişinii" să treacă la vânzări. Primele mutări pe piaţa exporturilor au fost camerunezul Pierre Boya, plecat în Franţa, la Grenoble, precum şi Ovidiu Herea, tot mai aproape de un transfer în Rusia. Tot în această iarnă, giuleştenii l-au pierdut pe Daniel Coman, iar brazilianul Cesinha este pe punctul să semneze cu una dintre rivalele de tradiţie ale giuleştenilor, Dinamo, în aceeaşi situaţie nefiind exclus să apară şi mijlocaşul Nicolae Grigore. "Am tras un semnal de alarmă pentru a arăta că suntem trup şi suflet alături de Rapid. Dacă cei din conducere nu iau o decizie, noi vom face un marş de protest şi la Crowne Plaza, unde vom fi de trei ori mai mulţi. Aşteptăm să vedem acum dacă cei din conducere iau vreo decizie, dacă şi ei sunt alături de Rapid. Când e bine, luăm campionatul, ieşim la televizor şi ne facem imagine, iar când afacerea a căzut, fugim", a declarat Valentin Marincea, unul dintre liderii de galerie.

×
Subiecte în articol: sport rapid