x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Au ajuns in zapezile Hamburgului

Rapid - Au ajuns in zapezile Hamburgului

de Ionut Paduraru    |    14 Mar 2006   •   00:00
Rapid - Au ajuns in zapezile Hamburgului

Giulestenii au plecat ieri in Germania pentru returul de miercuri cu Hamburg din optimile de finala ale Cupei UEFA. Antrenorul Razvan Lucescu a declarat ca un gol al elevilor sai inscris pe AOL Arena ar fi decisiv pentru obtinerea calificarii.

Desi echipa sa a invins in tur cu 2-0, Lucescu avertizeaza ca Hamburg va avea alta fata pe teren propriu. "Va fi greu. Atmosfera de pe stadion ii va impinge de la spate, pentru ca vor fi 50.000 de suporteri. Un gol pentru noi ar insemna enorm la Hamburg, avand in vedere ca nu am primit nici unul acasa", a spus Lucescu. "Nu exista riscul ca cineva de la noi sa plece cu gandul ca suntem deja calificati dupa acel 2-0, pentru ca jucam cu o echipa periculoasa. Dar noi avem o foame de performanta, de rezultate, de bani, de orice si trebuie sa jucam cu daruire", a mai spus tehnicianul.

CAMPIONAT. Inainte de plecare, Luceascu a comentat si semiesecul din startul returului, 1-1 pe teren propriu in fata ultimei clasate in Divizia A. "Imi e ciuda ca nu am castigat meciul cu FC Vaslui. A fost o etapa nebuna, dar care nu a produs schimbari semnificative in clasament. Imi pare rau de rezultatul cu FC Vaslui in primul rand pentru ca am ratat ocazia sa ne apropiem de varful clasamentului", a spus tehnicianul giulestean.

TERENUL. Site-ul oficial al Rapidului a scris ieri ca giulestenii ar putea avea in Germania o problema cu gasirea unui teren pe care sa se antreneze: "Urmare a ninsorilor masive de la finele saptamanii trecute, doar doua terenuri din zona erau practicabile, cel de antrenament al gazdelor si AOL Arena. Pe ultimul, Hamburg a jucat cu Kaiserslautern, dar startul meciului a fost amanat o ora pentru ca pompierii sa termine de curatat copertina plina de zapada si de gheata. In timpul zilei se incercase zadarnic, cu ajutorul unui elicopter, degajarea de zapada a suprafetei de joc". Cu un teren greu, rapidistii ar putea avea o sarcina mai usoara, nemtii fiind nevoiti sa atace pe o suprafata care nu le convine.

VICTORIE CLARA PENTRU HAMBURG
Hamburg, adversara Rapidului din optimile de finala ale Cupei UEFA, a revenit pe locul secund in Bundesliga, dupa victoria obtinuta duminica seara pe teren propriu, 3-0 cu Kaiserslautern. Dupa 25 de etape, Hamburger SV are 53 de puncte, cu sase mai putin decat liderul Bayern München. Golurile echipei lui Thomas Doll au fost marcate de Lauth (’54), Schonheim (’60 - autogol) si Van de Vaart (’86 - din penalty). Doll a folosit in aceasta partida formula: Kirschstein - Atouba, Van Buyten, Bouhlarouz, Barbarez (’70 Ailton) - De Jong, Jarolim, Van der Vaart, Vicky (’46 Demel) - Mahdavikia, Takahara (’46 Lauth). In acest meci a revenit brazilianul Ailton, care a absentat timp de cinci saptamani, dupa ce a suferit o fractura a maxilarului. Atacantul are mari sanse sa joace si maine impotriva giulestenilor, insa nu titular. UEFA a anuntat ieri ca partida retur dintre Rapid si Hamburg va fi condusa de o brigada din Danemarca, cu Claus Bo Larsen la centru, ajutat de Bill Rene Hansen si Anders Norrestrand.

MAFTEI VA FACE GALERIE
Suspendat pentru partida de maine dupa ce a fost eliminat in tur, Vasile Maftei a facut si el deplasarea in Germania alaturi de coechipieri. La aeroport, capitanul a spus ca isi doreste calificarea, chiar daca va veni in urma unei infrangeri. "Vreau o calificare, nu conteaza daca dam gol sau nu, daca o sa castigam sau nu. Important este sa ne calificam. Sa dea Dumnezeu sa pierdem cu 1-0 si suntem calificati", a spus fundasul. In afara de Maftei, in Germania au mai facut deplasarea 18 jucatori, printre care si Emil Dica, in privinta caruia se fac eforturi pentru a fi recuperat dupa entorsa suferita in tur. Singurii ramasi acasa sunt Pancu, fara drept de joc, si accidentatii Maldarasanu si Karamian.

×
Subiecte în articol: sport hamburg