x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid: Burdujan şi Dică, out!

Rapid: Burdujan şi Dică, out!

de Marius Mihalcea    |    02 Iul 2008   •   00:00
Rapid: Burdujan şi Dică, out!

Atacantul Lucian Burdujan şi mijlocaşul Emil Dică au fost înştiinţaţi că nu mai fac parte din planurile antrenorului Jose Peseiro şi au fost lăsaţi în afara lotului care a făcut deplasarea în Elveţia.

Atacantul Lucian Burdujan şi mijlocaşul Emil Dică au fost înştiinţaţi că nu mai fac parte din planurile antrenorului Jose Peseiro şi au fost lăsaţi în afara lotului care a făcut deplasarea în Elveţia.


Jose Peseiro va avea la dispoziţiei în Elveţia, la Anzere, un lot format din 22 de jucători: Coman, Andrade, Marinescu – portari; Săpunaru, Păun, Maftei, M. Constantin, Ricardo, Perjă, Bozovici, D. Bratu – fundaşi; Herea, C. Lazăr, Pancu, N. Grigore, Cesinha, Julio Cesar, Spadacio – mijlocaşi; Boya, Joao Paulo, Răduţă şi Dobroiu – atacanţi. Jucătorilor puşi pe lista de transferuri încă de la reunirea lotului, Buga, Vasco Matos şi Ionuţ Stancu, li s-au mai adăugat în ultima clipă alţi doi, Lucian Burdujan şi Emil Dică, toţi aceştia urmînd să se pregătească pînă la clarificarea situaţiei lor la baza ProRapid.
 

DEZAMĂGIRI. “Un antrenor trebuie să ia decizii, iar aceşti jucători nu mai fac parte din planurile mele. E hotărîrea mea, unii vin, alţii pleacă. Am decis să le dăm o şansă tinerilor. Deocamdată am 22 de jucători, dar pînă la finalul pregătirilor mi-aş dori să am 24-25, chiar 26”, a declarat antrenorul Jose Peseiro. Burdujan s-a arătat dezamăgit de decizia tehnicianului portughez: “Vom vedea ce va fi de-acum înainte. Regret despărţirea de colegi, nu însă şi de conducători. Am fost anunţaţi că s-a renunţat la noi într-un mod ciudat, adică au afişat o listă în vestiar cu jucătorii care merg în cantonamentul din Elveţia, iar numele meu şi cel al lui Dică nu figurau acolo”. Emil Dică a fost şi el afectat de măsura radicală a lui Peseiro. “Sînt dezamăgit de un singur lucru. Nu mi s-a motivat în nici un fel de ce s-a renunţat la mine. Mă gîndesc că am fost exclus din cauza faptului că sînt în ultimul an de contract. Mi s-a transmis doar că pot pleca dacă îmi găsesc o echipă care să ofere 500.000 de euro în schimbul meu”, a spus Dică.

 

Incertitudini

Un alt jucător care nu a făcut deplasarea cu echipa în Elveţia este mijlocaşul Ştefan Grigorie. Oficial, acesta a fost lăsat să se pregătească la baza ProRapid din cauza faptului că nu este refăcut complet după o accidentare, însă, potrivit unor informaţii din cadrul clubului, urmează să fie şi el disponibilizat. În schimb, chiar dacă nu a semnat prelungirea contractului, Dani Coman a ajuns la Anzere.

 

Program

În cele două săptămîni pe care le vor petrece în cantonamentul de la Anzere, rapidiştii vor disputa şi patru meciuri de verificare. Acestea vor avea loc după următorul program: la 5 iulie cu FC Sion (Elveţia, liga 1), la 9 iulie cu Neuchatel Xamax (Elveţia, liga 1), la 12 iulie cu Partizan Belgrad (Serbia, liga 1) şi la 14 iulie cu Beitar Ierusalim (Israel, liga 1). Giuleştenii vor reveni în ţară la 15 iulie. 

×
Subiecte în articol: sport dică