x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - FC NÃœRNBERG - Joacă pe 10.000 de euro

RAPID - FC NÃœRNBERG - Joacă pe 10.000 de euro

de Marius Mihalcea    |    04 Oct 2007   •   00:00
RAPID  -  FC NÃœRNBERG - Joacă pe 10.000 de euro

Principalul acţionar al grupării de sub Podul Grant, George Copos, le-a promis jucătorilor o primă-record, insă i-a şi avertizat că nemţii, prin natura lor, nu abandonează lupta nici in ultima clipă.

Principalul acţionar al grupării de sub Podul Grant, George Copos, le-a promis jucătorilor o primă-record, insă i-a şi avertizat că nemţii, prin natura lor, nu abandonează lupta nici in ultima clipă.

Â
George Copos a confirmat că "alb-vişiniii" vor primi o recompensă financiară substanţială in situaţia in care vor obţine calificarea, pentru al treilea an consecutiv, in grupele Cupei UEFA, insă s-a ferit să pronunţe suma exactă. "Prima pe care o va incasa fiecare fotbalist va fi cu mult peste 6.000 de euro", a spus oficialul rapidist.

ANALIZĂ. Copos a vorbit şi despre caracteristicile de bază ale celor două echipe: "Pe nemţi eşti sigur că i-ai bătut doar cănd se urcă in autocar şi pleacă acasă. Ei sunt obişnuiţi să joace 90 de minute şi să dea totul pe teren. Imi aduc aminte de meciul nostru de la Hamburg, de acum doi ani, cănd atacau cu şase jucători de acest profil. Totuşi, chiar dacă germanii dau totul pe teren, noi avem avantajul că suntem mai tehnici şi mai iuţi". Copos a pus şi răul in faţă, dar a ţinut să-i liniştească pe fanii giuleşteni: "Chiar dacă nu ne calificăm, Bergodi nu va pleca, fiindcă tot ce a spus a fost din cauza nervilor".

In final, Copos şi-a aminitit şi de rivalele Rapidului, Steaua şi Dinamo: "Obligaţia noastră de a ne califica este mai mare, pentru că este foarte probabil ca Steaua să nu aducă Romăniei nici un punct la coeficientul UEFA. Apoi, cred că nici Dinamo nu va reuşi să se califice".

Charisteas şi Saenko, incerţi

Delegaţia lui FC Nürnberg a ajuns in Bucureşti ieri, in jurul prănzului, şi şi-a stabilit cartierul general la Hotelul Crowne Plaza, aflat in proprietatea lui George Copos. Antrenorul echipei germane, Hans Meyer, a apărut la conferinţa de presă extrem de bine dispus şi a răspuns cu amabilitate tuturor intrebărilor. "Rapid m-a preocupat in mod deosebit incă de la tragerea la sorţi, pentru că eram la curent cu isprăvile sale de acum doi ani. Din punctul meu de vedere, după acel 0-0 din tur, Rapid este favorită, de aceea va fi o surpriză pentru mine dacă vom căştiga la Bucureşti. De ce? Pentru că Hertha şi Hamburg au pierdut aici". Meyer a făcut apoi referire la echipa sa. "Charisteas şi Saenko sunt incerţi, ei nu s-au antrenat normal la ultimul antrenament pe care l-am efectuat in Germania. O să văd abia la ora jocului dacă o să pot conta pe serviciile lor. Apoi, mai este şi Mintal care acuză unele probleme".

Alexandra Copos mai aşteaptă

George Copos a dezminţit zvonurile potrivit cărora fiica sa, Alexandra, va deveni in scurt timp omul numărul unu al grupării de sub Podul Grant. "Ca să fie foarte clar, fiica mea este in prezent la New York, la studii şi nu se pune problema ca ea să preia clubul. Despre acest lucru vom discuta cel mai probabil peste patru ani", a spus principalul acţionar al Rapidului.

Meyer, un altfel de Ionuţ Popa

La căteva dintre intrebările ce i-au fost adresate, Hans Meyer a răspuns in stilul antrenorului lui Poli Iaşi, Ionuţ Popa. "Mă intrebaţi dacă Rapid are un avantaj asupra noastră pentru faptul că şi-au amănat un meci şi jucătorii au stat in pat, la cădurică? Vom vedea!", a spus Meyer, care nu i-a scăpat din vedere nici pe jurnalişti: "Nici in ’81, cănd am jucat o finală de cupă europeană, nu erau atăţia ziarişti la conferinţă! Dar e bine că s-au creat locuri de muncă!". Meyer l-a luat la ţintă şi pe fostul selecţioner al Germaniei, Jurgen Klinsmann: "Vreţi să ştiţi ce discurs le-am ţinut jucătorilor mei? Aşteptaţi să vină Klinsmann antrenor in Bundesliga, că atunci o să aflaţi tot ce se vorbeşte in vestiarul unei echipe".

×
Subiecte în articol: sport copos