x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Pandurii - Maftei, amprentat

Rapid - Pandurii - Maftei, amprentat

de Marius Mihalcea    |    04 Dec 2006   •   00:00
Rapid  -  Pandurii - Maftei, amprentat

Da cu subsemnatul la Ministerul de Interne. Maftei a fost retinut marti pe aeroportul din Atena, fiind confundat cu un infractor roman dat in urmarire internationala, iar pentru elucidarea cazului este nevoie sa-si trimita amprentele la Interpol.

Da cu subsemnatul la Ministerul de Interne. Maftei a fost retinut marti pe aeroportul din Atena, fiind confundat cu un infractor roman dat in urmarire internationala, iar pentru elucidarea cazului este nevoie sa-si trimita amprentele la Interpol.

La sosirea delegatiei rapidiste in Grecia, in vederea meciului cu Panathinaikos, din cadrul grupei G a Cupei UEFA, "alb-visiniii" au avut parte de un incident neplacut. Vamesii eleni i-au retinut pe Vasile Maftei si Viorel Moldovan pentru cercetari suplimentare, capitanul gruparii din Grant zabovind in aeroport mai bine de doua ore. In cele din urma, acesta a primit acceptul sa intre pe teritoriul Greciei, insa nu a primit decat viza temporara, de trei zile.

NECESITATE. Initial, partea romana a crezut ca totul nu este decat un tertip pus la cale de oficialii lui Panathinaikos, menit sa afecteze prestatia elevilor lui Razvan Lucescu in meciul direct, care a avut loc joi in capitala Greciei. In realitate insa, Maftei a fost retinut, intrucat in baza de date a politiei de frontiera grecesti figura un anume Vasile Maftei, nascut in aceeasi zi cu fotbalistul rapidist si care a savarsit mai multe infractiuni in spatiul UE. Chiar daca autoritatile elene au admis apoi ca retinerea giulesteanului a fost o eroare, Maftei tot va trebui sa-si trimita amprentele la Interpol pentru a scapa definitiv de probleme. "Daca nu va face acest lucru, Maftei nu va mai putea intra niciodata in spatiul Schengen", a spus Constantin Zotta. Presedintele Rapidului il va sprijini pe Maftei in acest demers. "Vom merge la Ministerul de Interne pentru amprente si declaratii si sper ca intr-un timp cat mai scurt sa clarificam situatia", a mentionat oficialul clubului.

RELAXAT. Zotta a mai afirmat ca "in momentul acela, cand a fost retinut, Maftei incerca sa para cat mai destins, dar in realitate a fost foarte speriat. Sunt convins ca, daca acest incident ar fi avut loc seara, Vasile ar fi ramas in aeroport pana a doua zi dimineata". La revenirea delegatiei giulestene in tara, capitanul Rapidului a glumit pe seama nefericitului incident al carui protagonist a fost. "Probabil ca le-a placut fata mea si m-au retinut mai mult. Sper sa se rezolve totul cat mai repede", a marturisit Maftei. Din cauza celor petrecute pe aeroportul din Atena, Moldovan si Maftei nu au putut sa faca deplasarea la hotel impreuna cu echipa.
Epurari
Trei jucatori vor parasi Rapidul in aceasta iarna, a anuntat patronul George Copos. Fostul vicepremier i-a nominalizat: Lucian Burdujan, Vali Negru si Ciprian Vasilache.
"Am avut o discutie serioasa cu Razvan Lucescu si va trebui sa luam decizii corecte ca sa facem o echipa competitiva", a mentionat Copos. In acest sezon, Negru si Burdujan au jucat extrem de putin, din cauza unor accidentari repetate, in timp ce Vasilache a fost trimis la echipa a doua, insa nu s-a prezentat la antrenamente.
Ionut Mazilu va lipsi pana la sfarsitul anului
Accidentarile se tin lant de golgeterul stagiunii trecute, Ionut Mazilu. Revenit dupa o perioada lunga de inactivitate, atacantul rapidist a suferit in meciul cu Mlada Boleslav o ruptura musculara, fapt pentru care nu va mai putea lua parte la antrenamentele echipei mai devreme de anul viitor. Initial s-a crezut ca fostul student a fost victima unei contracturi. In cele sapte partide in care a apucat sa joace pentru Rapid, Mazilu a marcat patru goluri.

×
Subiecte în articol: sport maftei