x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Steaua / "Arbitrati" de Basescu

Rapid - Steaua / "Arbitrati" de Basescu

de Ionut Paduraru    |    19 Mar 2006   •   00:00

Stelistii si rapidistii s-au intalnit ieri pentru prima oara dupa ce au aflat ca se vor lupta pentru un loc in semifinalele Cupei UEFA. Delegatiile celor doua echipe au fost invitate la Cotroceni, unde au fost decorate de presedintele Traian Basescu.

PRIETENI SI RIVALI. Componentii echipelor Steaua si Rapid au fost premiati ieri la Cotroceni de catre presedintele tarii, Traian Basescu
Stelistii si rapidistii s-au intalnit ieri pentru prima oara dupa ce au aflat ca se vor lupta pentru un loc in semifinalele Cupei UEFA. Delegatiile celor doua echipe au fost invitate la Cotroceni, unde au fost decorate de presedintele Traian Basescu.

Pentru ca s-au calificat in sferturile de finala, fotbalistii si tehnicienii Stelei si ai Rapidului au primit din partea lui Basescu distinctia "Meritul sportiv" clasa a II-a, cu o bareta.

SOSIRE. Primii au ajuns la Palatul Cotroceni giulestenii, imbracati in costumele oficiale ale clubului. Din delegatie au lipsit patronul George Copos, presedintele Dinu Gheorghe si mijlocasul Marius Maldarasanu, accidentat. In frunte cu finantatorul Gigi Becali, stelistii au ajuns la Cotroceni cu zece minute dupa ora stabilita initial, imbracati in treningurile de prezentare. Imediat dupa aceea si-a facut aparitia si presedintele Traian Basescu. "Performanta si bucuria pe care ati facut-o romanilor m-au determinat, vazand sortii atat de aspri cu noi, sa va invit acum pentru ceremonia de decorare si sa nu las acest lucru pentru dupa ce se va disputa meciul din sferturi, pentru ca Rapid si Steaua au merite egale. Am convingerea ca aici am decorat si castigatoarea Cupei UEFA. Nu stiu care va fi, dar una din cele doua echipe va aduce trofeul la Bucuresti", a spus presedintele.

CIVILIZATIE. Basescu spera ca sfertul de finala romanesc sa se desfasoare in conditii civilizate. "As vrea ca derby-ul european Rapid - Steaua sa arate cat sus au ajuns cele doua echipe, sa fie un adevarat regal fotbalistic. Fac un apel catre patronii celor doua echipe sa nu mai creeze tensiune. Lasati meciul sa se joace pe teren, nu prin declaratii in presa", a spus presedintele, care a promis ca va cauta o formula de concesionare pe termen lung a stadioanelor catre cluburi, pentru a se putea face investitii in infrastructura.

"Nu stiu cu cine ar trebui sa tina presedintele, cu fotbalul romanesc cred. Dar, la conditiile care sunt la noi, faptul ca avem doua echipe in sferturi si una in semifinale reprezinta un miracol"
Cosmin Olaroiu
Nu e o nebunie sau un razboi pentru orgoliile unuia sau altuia. Am ajuns aici, am creat o imagine tarii si ar fi pacat sa o distrugem printr-o disputa de orgolii marunte si de ambitii inutile"
Razvan Lucescu

×
Subiecte în articol: sport basescu preşedintele