x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Remiză pentru Dinamo

Remiză pentru Dinamo

de Ionut Paduraru    |    11 Mai 2009   •   00:00
Remiză pentru Dinamo
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Unirea Urziceni nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, 1-1 pe teren propriu cu CFR Cluj, şi a ratat ocazia de a egala la puncte liderul.



După ce în etapa trecută a învins-o cu 2-0 pe FC Timişoara, clujenii au încurcat-o acum şi pe cealaltă rivală a lui grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare în lupta pentru titlu. Oaspeţii au deschis scorul repede, încă din minutul 4, când Mara a punctat cu o lovitură de cap în faţa fostei sale echipe, în urma unui contraatac rapid. Avantajul clujenilor a durat însă doar 9 minute, balonul centrat din lovitură liberă de Pădureţu fiind deviat în proprie poartă de Galliassi. Până la pauză, gazdele au mai fost aproape de gol la acţiunile lui Bilaşco, Galamaz şi Brandan. Partea secundă a început în nota de dominare a elevilor lui Antonio Conceicao, dar cea mai mare ocazie au avut-o tot ialomiţenii, în minutul 57, când centrarea înşelătoare a lui Apostol a trecut puţin pe lângă bara porţii lui Nuno Claro. Presiunea oaspeţilor s-a accentuat în ultimul sfert de oră, când Mara şi apoi Peralta au ratat revenirea la conducere pe tabela de scor. Rezultatul de egalitate aprinde lupta pentru calificarea în Europa League, CFR Cluj fiind la egalitate de puncte cu Steaua şi Universitatea Craiova înaintea ultimelor patru etape.

Maftei pierde meciul cu Steaua

Derby-ul Steaua - Rapid a început deja la nivelul declaraţiilor. La finalul meciului de la Buzău, câştigat de rapidişti cu 1-0, oficialii giuleşteni au insinuat că jucătorii Gloriei ar fi fost motivaţi de gruparea din Ghencea, cu care se luptă pentru un loc în Europa League. Tonul l-a dat directorul general Grigore Sichitiu: "Cred că a existat un bonus frumos pentru Buzău, la felul în care au luptat, au fost motivaţi bine din altă parte". "Comparativ cu meciul din etapa trecută cu Steaua, Buzăul a fost super motivată acum", a spus şi antrenorul Hizo, care crede că derby-ul de vineri este decisiv pentru calificarea în cupele europene: "Acest meci ne poate duce în Europa sau ne poate scoate din calcule". După ce a primit cartonaş galben în minutul 71 al partidei de la Buzău, căpitanul Maftei va fi suspendat pentru partida cu Steaua. "Maftei mi-a zis că nu şi-a atins adversarul. Ne gândim dacă depunem memoriu ca să i se anuleze cartonaşul şi să poată juca împotriva Stelei", a mai spus Hizo.

"Când faci egal cu campioana nu poţi să fii foarte supărat. Nu i-am bătut niciodată şi ne doream foarte mult să câştigăm. Am început practic de la 0-1 meciul. Am primit gol după foarte mult timp, mi s-a părut ceva anormal, nu mai eram obisnuiţi. Am revenit, am ratat şansa de a prelua conducerea, dar pe final CFR a stat mai bine fizic, a fost mai bună decât noi în repriza a doua. Pe total, rezultatul a fost meritat."
Dan Petrescu - antrenor Unirea Urziceni

×
Subiecte în articol: sport