x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rivalele, la ceasul adevărului

Rivalele, la ceasul adevărului

de Marius Mihalcea    |    16 Sep 2007   •   00:00
Rivalele, la ceasul adevărului
Sursa foto: Mihai Stetcu/

In timp ce in tabăra gazdelor cuvăntul de ordine este victoria, secretarul general al giuleştenilor, Nicolae Manea, a spus că ar fi mulţumit şi cu o remiză. Meciul de azi din Ghencea va fi transmis in direct de Kanal D, cu incepere de la ora 20:30.

Steaua - Rapid - Hagi şi Bergodi, dezinteresaţi de războiul declaraţiilor


Â

In timp ce in tabăra gazdelor cuvăntul de ordine este victoria, secretarul general al giuleştenilor, Nicolae Manea, a spus că ar fi mulţumit şi cu o remiză. Meciul de azi din Ghencea va fi transmis in direct de Kanal D, cu incepere de la ora 20:30.

Â

Tehnicianul Stelei, Gheorghe Hagi, a spus ieri că meciul cu Rapid este important prin prisma tradiţiei disputelor dintre cele două cluburi: "Intotdeauna aceste partide au avut ceva special. Indiferent de formă şi de moment, echipele au incercat să căştige, indiferent că au fost cuplaje, că s-a jucat in Ghencea sau pe Giuleşti. Niciodată nu va scădea importanţa unui astfel de meci, chiar dacă urmează partide importante in cupele europene. Este multă pasiune, interes, tradiţie, este motivant pentru toţi".

Â

DORINŢĂ. "Regele" are numai cuvinte de laudă despre adversarul de azi, insă chiar şi aşa nu concepe să nu căştige. "Rapid este un adversar in formă, care a avut un inceput bun de campionat, are un antrenor care scoate tot ce are mai bun din echipă. A schimbat foarte repede sistemul de joc, dar jucăm acasă, Steaua este puternică şi trebuie să luăm cele trei puncte", a spus antrenorul "roş-albaştrilor". Hagi ştie ce anume ii trebuie echipei sale pentru a-şi apropia victoria: "Cu Rapid, jucătorii mei trebuie să dea ce au mai bun, iar dacă vor evolua inteligent şi fără greşeală, n-avem cum să nu căştigăm". Declaraţiile sforăitoare ale steliştilor, care se consideră favoriţi in jocul de azi, sunt pe placul antrenorului grupării de sub Podul Grant, Cristiano Bergodi. "Este primul meu derby de cănd sunt in Romănia şi mă bucur că steliştii ne tratează de sus. Noi mergem in Ghencea umili şi tăcuţi. Vom vedea cine este mai puternic. Păstrănd proporţiile, meciul dintre Steaua şi Rapid este un fel de Lazio - AS Roma. Nu numai Dinamo - Steaua este derby, ci şi Steaua - Rapid", a declarat "principalul" echipei patronate de George Copos.

Â

OBIECTIV. Secretarul general al clubului feroviar, Nae Manea, l-a contrazis pe Bergodi in ceea ce priveşte importanţa partidei, in schimb, la fel ca şi tehnicianul italian, s-a arătat destul de reţinut in declaraţii: "Va fi un joc normal. Nu facem diferenţe intre echipe, este doar numele de Steaua. In campionat s-a dovedit că nu mai există echipe mici. Şi Steaua a vrut să bată la Urziceni şi nu a putut. Rapid este o echipă puternică şi, de la meci la meci, jocul nostru devine mai bun şi mai spectaculos. Trebuie să rezolvăm meciul şi să plecăm de pe terenul Stelei neinvinşi". Cel mai experimentat jucător al giuleştenilor, Marius Măldărăşanu, este de părere că deznodămăntul intălnirii de azi contează in principal pentru moralul echipelor: "Este doar un meci important, pentru că indiferent de rezultat mai sunt multe etape pănă la sfărşitul campionatului. Este bine să căştigăm pentru noi şi pentru suporteri". Măldărăşanu crede că Rapid ar fi avut mai multe şanse să căştige dacă nu s-ar fi intrerupt campionatul pentru acţiunile "naţionalei". "Dacă jucam impotriva Stelei inainte de această pauză competiţională, aveam un cuvănt greu de spus, fiindcă ei erau demoralizaţi după infrăngerea de la Urziceni", a spus mijlocaşul "alb-vişiniilor".

Â

,,Numai de duel, scandaluri şi bătăi se vorbeşte. Nu există un duel Hagi - Bergodi. Joacă Rapidul cu Steaua, iar noi suntem doar antrenorii acestor echipe. Eu nu concurez cu nimeni, eu incerc sa fiu mai bun ca alţii. Concurenţa este doar cu tine insuţi"

Gheorghe Hagi antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua rapid