x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Albania - Meci de rămas-bun

Romania - Albania - Meci de rămas-bun

de Marius Mihalcea    |    20 Noi 2007   •   00:00
Romania  -  Albania - Meci de rămas-bun
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Confruntarea de măine este ultima a tricolorilor din această campanie de calificare şi, totodată, ultima pe care o va găzdui bătrănul "23 August".

Confruntarea de măine este ultima a tricolorilor din această campanie de calificare şi, totodată, ultima pe care o va găzdui bătrănul "23 August".

Pentru că reprezentativa Romăniei şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final al Campionatului European de anul viitor, după o pauză de opt ani, oficialii FRF găsesc că meciul de măine cu Albania este cel mai potrivit moment de sărbătoare.

FESTIVITATE. Federalii au făcut primul demers in acest sens imediat după victoria asupra Olandei, care a consfinţit calificarea tricolorilor, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, stabilind ca preţul biletelor de intrare pentru partida cu Albania să fie mult mai scăzut decăt cele practicate anterior, cu ocazia celorlalte jocuri disputate pe teren propriu de elevii lui Piţurcă. Mai departe, suporterilor care vor fi măine seară pe "Lia Manoliu" le-au fost rezervate tot felul de surprize. Astfel, cu o oră şi jumătate inaintea startului partidei, pe un ecran uriaş amplasat in incinta Stadionului "Lia Manoliu" vor fi prezentate imagini din meciurile disputate de tricolori in acestă campanie de calificare. Apoi, in scenă va intra trupa rock Voltaj, care va susţine un mini-concert, iar inaintea ultimei melodii ce va fi căntată de aceasta işi va face apariţia campionul mondial la box profesionist, Lucian Bute.

POTURI. Nu in ultimul rănd, pe baza biletelor de intrare, spectatorii vor putea căştiga, in cadrul unor tombole, un autoturism Dacia Logan şi tricouri ale echipei naţionale. Salvele de tun cu confetti in culorile naţionalei, inainte de meci şi focul de artificii, plus demontarea unei gradene de beton de după, semn că arena va fi apoi demolată, vechiul "23 August" urmănd să lase loc unui stadion modern, vor completa o seară pe care oficialii FRF şi-o doresc perfectă. Altfel, meciul de măine va fi condus de o brigadă de arbitri croată, cu Edo Trivkovici la centru şi cu asistenţii Zeljko Novosel şi Robertino Dujela.

Piţurcă va juca ofensiv

Spre deosebire de meciul cu Bulgaria, pe care Victor Piţurcă l-a abordat cu trei mijlocaşi defensivi, Chivu, Codrea şi Ov. Petre, contra Albaniei, selecţionerul naţionalei noastre ia in calcul o formulă mai ofensivă. In acest sens, Cociş ar urma să-i ia locul in prima echipă lui Codrea. Totodată, din cauza prestaţiei modeste pe care au avut-o la Sofia, Mazilu şi Nicoliţă ar putea fi inlocuiţi cu Fl. Petre, respectiv Marica. Cum meciul cu Albania este lipsit de miză, n-ar fi exclus ca Piţurcă să opereze şi alte modificări, astfel incăt să le ofere jucătorilor care au evoluat mai puţin in această campanie posibilitatea să se remarce.

Albanezii au sosit ieri

Delegaţia reprezentativei Albaniei a sosit la Bucureşti ieri puţin după ora 18:00 şi a fost aşteptată la Aeroportul "Henri Coandă" de ambasadorul acestei ţări in Romănia, Dashnor Dervishi, şi de impresarul albanez Stefan Kokoneshi. Echipa antrenată de croatul Otto Barici, care s-a cazat la Hotelul Crowne Plaza, a efectuat aseară, de la ora 20:30, şi o primă şedinţă de pregătire pe pămănt romănesc, pe Stadionul Dinamo. Antrenamentul oficial al Albaniei este programat să se desfăşoare azi pe Stadionul "Lia Manoliu" de la ora 18:00 şi va fi deschis presei pe toată durata sa.

×
Subiecte în articol: sport