x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Armenia 2-0 / Buna, doar repriza a doua

Romania - Armenia 2-0 / Buna, doar repriza a doua

de Dragos Stoica    |    01 Mar 2006   •   00:00
Romania  -  Armenia 2-0 / Buna, doar repriza a doua

In primul meci al acestui an, echipa nationala a Romaniei a reusit sa invinga Armenia cu 2-0, in cadrul turneului organizat in Cipru. Dupa o prima repriza modesta, tricolorii au controlat partea a doua, punctand prin Maftei (’72) si prin Cocis (’86).

Corespondenta din Limassol
In primul meci al acestui an, echipa nationala a Romaniei a reusit sa invinga Armenia cu 2-0, in cadrul turneului organizat in Cipru. Dupa o prima repriza modesta, tricolorii au controlat partea a doua, punctand prin Maftei (’72) si prin Cocis (’86).

Selectionerul Victor Piturca a inceput partida cu o formula de joc experimentala, in care fundasul lui Spartak Moscova, Iencsi, a fost desemnat capitan.

MODEST. Intalnirea s-a desfasurat pe Stadionul "GSP" din Nicosia, unde joaca actuala echipa a lui Ioan Andone, Omonia, fiind urmarita de doar 100 de spectatori, intre care cateva zeci de romani stabiliti in Insula Afroditei. Pe gazon, trupa lui Piturca a inceput ezitant, fara a pune in pericol poarta armeana.

DESPRINDERE. Dupa ce pe teren au fost introdusi si cativa senatori de drept, Maftei a deschis scorul, cu o lovitura de cap, pentru ca tabela sa fie inchisa 14 minute mai tarziu, dupa un contraatac purtat excelent de Radoi si finalizat sec de Cocis. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus: "S-a simtit faptul ca in Romania nu s-a reluat campionatul".

Romania a jucat in formula: D. Coman - Badoi, Iencsi, Maftei (’74 Tamas), Nesu (’63 Rat) - Oprita (’71 Fl. Petre), Radoi, Patrascu (’65 D. Munteanu), T. Balan - Zicu (’71 Cocis), D. Niculae (’58 Mazilu). Azi, de la ora 17:00, la Larnaca, Romania va intalni Slovenia, in finala turneului, care ieri a trecut de tara gazda, Cipru, cu 1-0.

GRABITI
Imediat dupa incheierea partidei de aseara, de la Nicosia, selectionerul Victor Piturca a plecat impreuna cu Ionut Lupescu catre Limassol, pentru a asista la meciul dintre reprezentativele Greciei si Belarus, care a fost arbitrat de Marian Salomir. "As fi vrut sa pot vedea si meciul dintre Cipru si Slovenia, dar din pacate s-a jucat la aceeasi ora cu noi", a declarat tehnicianul. "E foarte bine ca am castigat cu Armenia. Am vazut putina crispare in evolutia unor jucatori si nu imi dau seama de ce. M-a multumit jocul prestat in repriza a doua. In general, Patrascu a respectat ceea ce am discutat cu el, dar mi s-a parut cam emotiv", a declarat selectionerul Victor Piturca dupa meci.

ANTRENAMENT SEPARAT
In timp ce jucatorii altor reprezentative au iesit ieri dimineata la o plimbare prin centrul Limassolului, acesta fiind si cazul campioanei Europei, Grecia, "tricolorii" au fost "consemnati" la Hotelul "Le Meridien". Acestia au iesit totusi putin pe plaja, iar Chivu, Contra si Ovidiu Petre au efectuat o usoara miscare. Dupa zece minute de alergare prin nisip, cei trei jucatori au fost luati in primire de preparatorul fizic al nationalei, care le-a prescris o repriza de stretching. Cei trei s-au antrenat chiar si cu mingea pe o peluza din fata hotelului, unde au fost admirati de un cuplu englez care facea plaja. Dupa ce a vazut mai multe executii de efect, barbatul l-a intrebat pe Chivu din ce echipa face parte, pentru ca la finalul mini-antrenamentului cei doi sa rasplateasca cu aplauze eforturile celor trei "tricolori".

"HAMU"
Convocat la nationala Belarusului, fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski, s-a intalnit in ultimele doua zile cu cativa dintre fostii sai colegi de la formatia din Ghencea. Goalkeeper-ul a fost surprins ieri sa vada numarul mare de ziaristi din tara veniti pentru echipa nationala. "Sunt convins ca Steaua va iesi campioana. Are cel mai bun lot si le tin pumnii fostilor mei colegi. Cred si ca poate sa treaca de Betis Sevilla. Pe undeva mi-as fi dorit sa raman la Steaua, dar nu a fost numai decizia mea. In ceea ce ma priveste, ma simt bine la FC Tom Tomsk, m-am acomodat usor, mai ales ca vorbim aceeasi limba", a spus ieri "Hamu".
×
Subiecte în articol: sport