x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - CEHIA / Eliberati de presiune

ROMANIA - CEHIA / Eliberati de presiune

de Dragos Stoica    |    31 Aug 2005   •   00:00
ROMANIA  -  CEHIA / Eliberati de presiune

Cum partida de sambata seara, de la Constanta, mai are doar teoretic miza pentru nationala Romaniei, elevii lui Victor Piturca nu sunt deloc crispati la gandul ca vor intalni reprezentativa Cehiei.

Primul antrenament al echipei nationale in vederea partidei de sambata, cu Cehia, a aratat o alta fata a reprezentativei conduse de Victor Piturca.

LEJER. Constienti ca meciul are miza mai degraba pentru oaspeti, tricolorii au afisat o mina degajata, glumind si razand adeseori in timpul sedintei de pregatire de pe Stadionul "Gheorghe Hagi". Seletionerul Victor Piturca a contribuit oarecum la aceasta stare de spirit, programandu-le elevilor sai un antrenament de acomodare, mai ales ca multi dintre jucatori au venit obositi la lot dupa partidele disputate in week-end pentru echipele lor de club. "A fost un antrenament mai usor, de refacere. De acum vom avea insa cate doua antrenamente pe zi, si astfel vom intra intr-un program riguros. Gazonul este mai bun decat in meciul cu Andorra si sunt sigur ca, pana la ora partidei cu Cehia, cei de aici vor face tot posibilul ca lucrurile sa stea bine. La prima vedere, pot spune ca baietii isi doresc un rezultat bun cu Cehia", a spus Victor Piturca.

AMBITIE. Unul dintre cei mai "montati" fotbalisti din lotul nationalei a parut sa fie Adrian Mutu, care a spus ca va da totul pe teren contra selectionatei lui Karel Bruckner. "Macar din punct de vedere matematic mai avem sanse de calificare. Totusi sunt realist si imi dau seama ca depindem si de altii. Este pacat ca am ajuns in aceasta situatie, dar noi vom juca sa castigam acest meci. Este momentul sa batem si noi o formatie de top din Europa", a afirmat atacantul lui Juventus Torino. La randul sau, veteranul Dorinel Munteanu s-a aratat increzator ca si ceilalti jucatori vor intra in tensiunea specifica unei astfel de partide: "E normal la inceput sa fie mai deconectati, dar pe parcurs vor simti miza jocului. Trebuie sa intram pe teren cat mai motivati pentru a invinge o echipa de calibrul Cehiei".

MENAJAT
Singurul jucator care nu a luat deloc parte la primul antrenament al echipei nationale programat dupa reunirea de luni, de la sediul FRF, a fost capitanul Cristi Chivu. Fundasul lui AS Roma a acuzat o stare accentuata de oboseala in urma meciului jucat pentru echipa sa si dupa drumul efectuat pana la Constanta, rugandu-l pe Victor Piturca sa-l menajeze si sa nu faca decat o sedinta de masaj. "Meciul cu Cehia este unul capital, deoarece intalnim o echipa foarte puternica pe plan mondial si ne-ar prinde excelent o victorie in planul sanselor de calificare ramase, dar si in cel al imaginii", a spus Chivu. In afara lui Chivu, toti fotbalistii s-au pregatit normal, pentru prima data dupa mult timp selectionerul Victor Piturca putand sa conteze pe un lot in care nu sunt probleme de sanatate.
×
Subiecte în articol: sport