x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - CEHIA / Miza pe defensiva

ROMANIA - CEHIA / Miza pe defensiva

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    02 Sep 2005   •   00:00
ROMANIA  -  CEHIA / Miza pe defensiva

Dupa ce miercuri seara au evoluat intr-un meci-scoala, "tricolorii" au efectuat ieri-dimineata un antrenament inchis, iar seara s-au izolat in Hotelul "Rex", pentru o sedinta tehnico-tactica.

Selectionerul a condus miercuri seara, pe Stadionul "Farul II", ultima repetitie in formula de baza. El pare sa se fi decis in mare masura asupra primului "11" cu care va aborda partida cu cehii. Trupa lui Karel Bruckner va sosi astazi, in jurul orei 13:00, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta.

STANDARD. Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, Codrea, D. Munteanu, G. Coman - Dica - Mutu ar fi echipa cu care nationala vrea sa-si mentina sansele teoretice de calificare la CM 2006. Aceasta a invins cu 12-0 (5-0) echipa a doua a Farului, care activeaza in Divizia C. Introdus in repriza secunda, Gigel Bucur a marcat o tripla, parand cel mai in forma jucator.

TACTICA. Desi nu s-a agitat prea mult, Piturca a oprit in dese randuri partida, insistand cu precadere asupra jocului defensivei. Selectionerul a exersat asezarea jucatorilor la executarea cornerelor de catre echipa adversa. El a folosit sistemul 4-4-2, pe care il indrageste cel mai mult. Asta, desi afirmase anterior, la reunirea lotului, ca "echipele care au reusit sa invinga Cehia au utilizat trei fundasi".

PROGRAM. Aseara, "tricolorii" au disecat pe video meciurile Olanda - Cehia si Cehia - Finlanda, selectionerul Piturca punand un mare accent pe prima partida, pierduta de trupa lui Bruckner, 0-2, la Rotterdam. In aceasta dimineata, de la ora 11:00, nationala Romaniei va efectua antrenamentul oficial pe Stadionul "Gheorghe Hagi", seara fiind rezervata sedintei de pregatire a selectionatei cehe.

INTERES. Organizatorii spun ca au inceput sa cumpere multe dintre cele 8.800 de bilete scoase la vanzare. Conform oficialilor constanteni, pana ieri dupa-amiaza se vandusera aproximativ 6.000 de tichete, majoritatea la tribuna a II-a si la peluze. De precizat ca FRF a alocat 500 de bilete pentru suporterii cehi. Majoritatea fanilor oaspeti va sosi azi, iar doua autocare sunt asteptate maine dimineata la Mamaia. Initial, federatia de la Praga solicitase doar 350 de bilete, insa distanta relativ mica si atractiile Litoralului romanesc i-au determinat pe fani sa manifeste un interes mai crescut.

Au iesit la restaurant, dar n-au intrat in baruri

DESTINDERE. Dorinel Munteanu (dreapta) povesteste cum e sa fi recordmanul de selectii al echipei nationale
Ca de obicei, indiferent de numele selectionerului, nationala Romaniei este foarte scumpa la vedere. Victor Piturca a decis ca antrenamentul de ieri sa fie tot unul inchis presei, probabil pentru a exersa diverse scheme cu care sa-i surprinda pe cehi.

ASCUNSI. Spre mirarea jurnalistilor care "atarnau" in spatele unui gard de trei metri, la mare distanta de terenul de antrenament, Piturca a stat tolanit la umbra, lasand fraiele sedintei de pregatire pe umerii secunzilor. S-a insistat mult pe traditionalul "5 contra 2", un exercitiu pe care Mutu, Chivu si compania par sa si-l fi insusit foarte bine. Dupa acest procedeu, care era si firesc sa fie tinut departe de ochii curiosilor sau ai eventualilor spioni, "tricolorii" au trecut la partea fizica a antrenamentului, efectuand serii de sprinturi, supravegheati de privirea vigilenta a selectionerului. Curios este faptul ca jucatorii au zabovit mai mult la vestiare decat pe teren, probabil istoviti de taria si consistenta pregatirii centralizate.

DESTINDERE. De altfel, selectionerul pare un om mult mai relaxat, permitandu-le jucatorilor multe lucruri de care, in precedentul mandat, nici nu voia sa auda. Marti seara, la o ora destul de tarzie, spre exemplu, feriti de ochii fanilor, "tricolorii" au fost invitati de selectioner la o cina la Restaurantul "New Safari" din Constanta. Jucatorii s-au delectat cu tot felul de specialitati marine, fructe de mare, calamar sau caracatita, comentand foarte veseli despre schimbarea de atitudine a antrenorului.

LANGA CLUBUL DE NOAPTE. De remarcat totusi ca pana miercuri seara nu fusesera semnalate prezente nocturne ale "tricolorilor" prin vestitele cluburi selecte din Mamaia. Intamplator sau nu, exact in fata hotelului unde este cantonata echipa nationala se gaseste Clubul "The Office", loc traditional de pelerinaj pentru fotbalistii reprezentativi ai nationalei. "S-ar putea ca absenta lor sa fie determinata si de apropiatul final de sezon, dar sa stiti ca noi, angajatii localului, mai speram sa-i vedem in carne si oase la noi. De altfel, ii stim ca fiind niste clienti fideli ai clubului, cu toate ca, va spun un secret, noi in ultima vreme nu mai suntem fani inraiti ai celor care reprezinta fotbalul romanesc", ne-a dezvaluit unul dintre barmanii de la "The Office".

TINERETUL ESTE IN PRIZA
Ieri-seara, selectionata de tineret a efectuat antrenamentul oficial pe Stadionul "Midia" din Navodari. Antrenorul Florin Marin, ca si jucatorii Mihaita Nesu si Banel Nicolita s-au aratat optimisti inaintea meciului de sambata, contra Cehiei, care va incepe la ora 17:00. "Cu o victorie, cred ca in proportie de 90% suntem la baraj", a declarat stelistul Nesu, in vreme ce Claudiu Keseru a fost mai rezervat: "Nu stiu cate sanse avem, dar credem in ele. Cred ca si meciul echipelor mari e important, dar fiecare e in felul lui". "Suntem condamnati sa castigam, calificarea depinde doar de noi", a spus si Florin Marin, care a explicat ca, prin neprezentarea la lot, Marica s-a autoexclus din echipa. Se pare ca antrenorul nationalei de seniori a Cehiei, Karel Bruckner, il va lasa pe atacantul Tomas Jun sa evolueze la tineret. Jucatorul lui Trabzonsopor a fost cosmarul fundasilor romani la partida tur, disputata in octombrie anul trecut la Mlada Boleslav, cand a inscris de trei ori in poarta lui Hutan. Cehii s-au impus atunci cu 4-1.

INCERT
Capitanul reprezentativei Cehiei, Tomas Galasek, este incert din cauza unei accidentari la genunchiul stang, a anuntat presa ceha. El acuza dureri la genunchi, dupa ce a primit o lovitura in timpul antrenamentului de marti, si ieri nu s-a antrenat. Se fac eforturi pentru recuperarea mijlocasului de la Ajax, astfel ca Bruckner n-a convocat alt jucator.
×
Subiecte în articol: sport