x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - COASTA DE FILDES / Cu gandul la alegeri

ROMANIA - COASTA DE FILDES / Cu gandul la alegeri

de Vicentiu Neagoe    |    Ionut Paduraru    |    11 Noi 2005   •   00:00
ROMANIA  -  COASTA DE FILDES / Cu gandul la alegeri

Delegatia Romaniei a decolat ieri spre Franta, acolo unde va disputa maine, de la ora 19:00 (TVR 2), un meci amical cu reprezentativa Coastei de Fildes, echipa calificata la CM 2006.

La plecarea spre Le Mans, presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca nu isi reproseaza faptul ca echipa nationala nu a avut un adversar mai puternic. "Din 1990 pana in 2005 am jucat cu Anglia, Franta, Olanda, Portugalia, Germania si Italia. Dar, cum a zis si Chivu: «Cat timp nu esti undeva mai sus, capul jos, nasul jos». Acest meci este unul de moral, care trebuie castigat in perspectiva urmatoarelor campanii", a precizat Nasu’, adaugand ca aceasta nu este ultima sa deplasare cu nationala: "Nu este ultima deplasare a mea. Eu sunt permanent cu echipa nationala. Si peste 20 de ani voi fi".

MEDIERE. Cu aceeasi ocazie, Mircea Sandu a mai declarat ca va incerca sa-i impace pe capitanul Stelei, Mirel Radoi, si pe selectionerul Victor Piturca: "Voi incerca sa mediez acest conflict dintre cei doi. Sper sa-i conving ca e bine sa lucreze impreuna". Cu acest prilej, Sandu a trimis si o sageata catre liderii "Generatiei de Aur". "Este normal ca atunci cand antrenorul a scris ca Radoi minte sa-l cred pe antrenor. Eu nu mai cred jucatorii. Am crezut o data jucatorii, si uitati unde am ajuns", a spus Sandu, referindu-se la demiterea lui Victor Piturca, din 1999, dupa un conflict cu Gica Hagi si cu Gica Popescu.

ARUNA DINDANE NU JOACA MAINE
Selectionerul Coastei de Fildes, Henri Michel, a convocat 29 de jucatori pentru meciurile amicale cu Romania si cu Italia, retinand 24 pentru partida cu tricolorii. Lotul ii cuprinde pe: Jean-Jacques Tizie (Esperance Tunis), Gerard Gnanhouan (Montpellier), Daniel Yeboah (Villemombre) - portari, Blaise Kouassi (Troyes), Abdoulaye Meite (Marseille), Kolo Toure, Emmanuel Eboue (ambii Arsenal), Arthur Boka (Strasbourg), Marc Zoro Kpolo (Messina), Issoumaila Dao (Toulouse), Raoul Kouakou (Malmo) - fundasi, Gauthier Akale (Auxerre), Didier Zokora, Siaka Tiene (ambii Saint-Etienne), Emerse Fae, Gilles Yapi (ambii Nantes), Guy Demel (Hamburg), Yaya Toure (Olympiakos), N’Dri Koffi Romaric (Le Mans) - mijlocasi, Didier Drogba (Chelsea), Bonaventure Kalou (foto centru, PSG), Arouna Kone (Eindhoven), Bakary Kone (Nice), Kandia Traore (Le Havre) - atacanti. Afara din lot a ramas, printre altii, Aruna Dindane (Lens).

BIVOLARU
In Franta a plecat si secretarul general adjunct cu probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru, desi acesta isi inaintase demisia la 25 octombrie. "Nu stiu de ce nu mi-a acceptat demisia Mircea Sandu. Dar, potrivit Codului Muncii, demisia nu se aproba. Eu ma prezint la serviciu 30 de zile dupa care se intrerup relatiile de munca", a spus Bivolaru, adaugand ca are o relatie normala de serviciu cu seful FRF. Bivolaru a mai spus ca in acest moment nu il intereseaza nici un post in federatie, chiar daca presedinte va deveni Gica Popescu.
×
Subiecte în articol: sport