x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Semne bune doar în atac

ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Semne bune doar în atac

de Ionut Paduraru    |    12 Feb 2009   •   00:00
ROMĂNIA – CROAŢIA 1-2 / Semne bune doar în atac

Naţionala României a pierdut amicalul de lux cu Croaţia, ultimul test dinaintea meciului de calificare cu Serbia, de la 28 martie. Elevii lui Victor Piţurcă au avut momente bune în atac, dar au primit goluri în urma a două faze fixe.



Fără vedetele Mutu şi Chivu, dar cu doi închizători în primul unsprezece, România a căutat să pună stăpânire pe teren încă din startul partidei, în timp ce oaspeţii au preferat să răspundă cu un pressing agresiv. Primul şut pe spaţiul porţii i-a aparţinut lui Costea (’3), croaţii arătându-şi colţii abia în minutul 18, când şutul lui Petric, după o imprecizie a lui Tamaş, a trecut peste poarta lui Lobonţ. Aproape imediat însă tricolorii au reuşit deschiderea scorului: Cociş a pasat foarte bine în spatele fundaşilor adverşi spre Costea, Krizanac a respins greşit, iar Marica a recuperat şi a trimis fără speranţe pentru Pletikosa (’22). Avantajul elevilor lui Victor Piţurcă a durat doar şapte minute, balonul centrat de Rakitic din lovitură liberă intrând în poartă fără a mai fi atins de vreun jucător. Până la pauză, românii au mai fost periculoşi prin Codrea, care a şutat puternic, dar puţin peste poarta adversă.

Tricolorii au avut şi prima mare ocazie a părţii secunde, dar Cociş, scăpat singur cu Pletikosa, nu l-a putut învinge pe portarul croat. Oaspeţii au preluat conducerea cu un sfert de oră înainte de final, când Kranjcar a reluat din apropiere după o bâlbâială în apărarea noastră. După meci, selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat totuşi mulţumit de jocul tricolorilor: "Rezultatul nu e important, e doar un test. Mă îngrijorează că am luat goluri din faze fixe, deoarece în aceste zile le-am tot atras atenţia asupra poziţionării în teren. Sper să remediem aceste probleme, pentru că Serbia şi Austria sunt şi mai periculoase la aceste faze fixe. Am jucat mai bine, mai direct, dar a câştigat echipa care a avut mai multă şansă".

Caseta tehnică

ROMĂNIA: Lobonţ (’80 Pantilimon) – Contra (’Ogăraru), Tamaş, Rădoi (’74 Goian), Raţ (’46 Neşu) – Codrea (’72 Bourceanu), Ov. Petre, Cociş (’81 Tameş) – Fl. Petre (’46 Nicoliţă), Marica (’87 Varga), Costea (’61 G. Bucur). Antrenor: Victor Piţurcă
CROAŢIA: Pletikosa – Corluka, Krizanac, Simunic (’46 R. Kovac), Pranjic (’70 Cale) – Srna, Juric, Modric (’61 Vukojevic) (’81 Pokrivac), Rakitic - Petric (’46 Kranjcar), Olic (’61 Eduardo). Antrenor: Slaven Bilic

Au marcat: Marica (’22) / Rakitic (’29), Kranjcar (’75)

Arbitri: Cr. Balaj – Cr. Nica, A. Oniţa

Stadion: Steaua
Spectatori: 8.000

Serbia, învinsă

După ce a terminat în forţă anul trecut, naţionala Serbiei a debutat cu victorie şi în 2009. Marţi, în primul meci al turneului amical din Cipru, viitoarea adversară a României din preliminariile CM din 2010 a învins cu 2-0 reprezentativa ţării gazdă, prin golurile marcate de Milan Jovanovici (’25) şi Danko Lazovici (’41). Aseară, în a doua partidă jucată în cadrul acestei competiţii, echipa antrenată de Radomir Antic a pierdut însă cu 0-1 în faţa Ucrainei, singurul gol fiind marcat de Nazarenko, în minutul 18. O altă adversară a României din grupa 7 de calificare la CM, Lituania, a învins aseară cu 3-1 Andorra, într-un amical disputat în Portugalia.

"În prima repriză am practicat un joc de calitate, am avut meciul la discreţie, dar am ratat şi adversarul a revenit din două faze fixe, fără să-şi creeze mari ocazii”
Victor Piţurcă - selecţioner România

×
Subiecte în articol: sport