x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Muntenegru 4-0 ● Mai greu decît arată scorul

România – Muntenegru 4-0 ● Mai greu decît arată scorul

de Dragos Stoica    |    02 Iun 2008   •   00:00
România – Muntenegru 4-0 ●  Mai greu decît arată scorul

Deşi am scăpat fără gol primit, apărarea a dat numeroase rateuri, mai ales în prima repriză. După pauză, rezervele au salvat imaginea, asemeni partidei din primăvară cu Rusia



Apărare şubredă

Deşi am scăpat fără gol primit, apărarea a dat numeroase rateuri, mai ales în prima repriză. După pauză, rezervele au salvat imaginea, asemeni partidei din primăvară cu Rusia

Ultimul test al naţionalei ar fi trebuit să-l mulţumească pe Piţurcă. Tehnicianul şi-a dorit să ruleze tot lotul, să scape fără accidentări, iar tricolorii să plece către Euro vaccinaţi cu moral înaintea întîlnirilor de gradul III cu Franţa, Italia şi Olanda.

AVERTISMENT. Deşi toate obiectivele selecţionerului au fost atinse, meciul cu Muntenegru n-a avut darul de a risipi grijile suporterilor. Dincolo de victoria categorică, prestaţia naţionalei României din primele 45 de minute a fost destul de oscilantă. Dacă în atac Mutu şi-a făcut datoria marcînd din nou, iar linia mediană formată din Fl. Petre, Rădoi, Chivu, Cociş a funcţionat satisfăcător, cu un plus pentru căpitanul naţionalei, apărarea a dat dureri de cap din primele secunde. Evoluînd în premieră împreună, Tamaş şi Radu Ştefan s-au întrecut în gafe, pentru ca ex-iugoslavii să irosească un penalty şi încă trei ocazii majore în faţa lui Lobonţ. "Nu m-a mulţumit jocul celor patru de pe linia de fund din prima repriză. Le spusesem despre Vucinici că este un jucător periculos. Chiar dacă am cîştigat cu 4-0, eu nu sînt satisfăcut. Nu mi-a plăcut prima repriză. Mai sînt doar cîteva zile şi trebuie neapărat să reglăm lucrurile care nu au mers cu Muntenegru. Concentrarea nu a fost la nivelul la care voiam eu", a declarat, după meci, selecţionerul Victor Piţurcă. După pauză, aparenţele au fost salvate de rezerve. Ghionea a majorat scorul printr-o imparabilă lovitură de cap, iar apoi un lob perfect şi un şut excelent plasat ale lui Dică au întregit spectacolul. Pînă la urmă, un rezultat în grafic pentru pregătire, deşi e limpede că atacanţii Franţei nu vor fi la fel de naivi ca aceia din Muntenegru.

Franţa, ţinută în şah de Paraguay
Reprezentativa Franţei a terminat la egalitate, 0-0, meciul cu Paraguay, disputat la Toulouse, rezultat care însă nu-l îngrijorează pe antrenorul Raymond Domenech: "Am jucat prea bine, dar am uitat uneori că obiectivul era să înscriem". Căpitanul "cocoşilor", Patrick Vieira, nu a jucat, el fiind incert atît pentru meciul cu Columbia (3 iunie), cît şi pentru cel cu România (9 iunie), primul de la Euro.

×
Subiecte în articol: sport