x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Slovenia 2-0 / Ne invatam cu 2-0

Romania - Slovenia 2-0 / Ne invatam cu 2-0

de Dragos Stoica    |    02 Mar 2006   •   00:00
Romania  -  Slovenia 2-0 / Ne invatam cu 2-0

Corespondenta din Larnaca
Echipa nationala a castigat si cel de-al doilea meci din grupa turneului de pregatire din Cipru. Selectionata lui Victor Piturca s-a impus cu 2-0 impotriva Sloveniei, echipa pe care in luna iunie o vom intalni si in calificarile pentru Euro 2008.
Corespondenta din Larnaca
Echipa nationala a castigat si cel de-al doilea meci din grupa turneului de pregatire din Cipru. Selectionata lui Victor Piturca s-a impus cu 2-0 impotriva Sloveniei, echipa pe care in luna iunie o vom intalni si in calificarile pentru Euro 2008.

Pentru confruntarea cu slovenii, selectionerul Victor Piturca a decis sa alinieze o formula de joc foarte apropiata de cea standard, din care nu a lipsit decat Adrian Mutu. Cu o zi in urma, Romania se impusese cu 2-0 impotriva Armeniei.

FORMULA. Echipa folosita de antrenorul echipei nationale a fost urmatoarea: Lobont (’46 D. Coman) - Contra (’88 Badoi), Tamas, Chivu (’88 Iencsi), Rat - Fl. Petre (’73 Oprita), Ov. Petre (’83 Radoi), D. Munteanu (’73 Patrascu), Cocis - D. Niculae, Mazilu (’85 T. Balan). Titulari, marti, impotriva Armeniei, rapidistul Vasile Maftei, stelistul Mihaita Nesu si dinamovistul Iannis Zicu n-au fost retinuti in lot pentru partida de ieri.

LEJER. Reprezentativa Romaniei a inceput in forta, cu un pressing accentuat, care a pus mari probleme unei echipe slovene lipsite de majoritatea jucatorilor de baza. Tricolorii au deschis scorul in minutul 22, cand Ionut Mazilu a reluat puternic, din sase metri, o centrare a lui Razvan Rat. Scorul final a fost stabilit de autogolul lui Pecnik.

PARERI
Daca rapidistii au fost de acord cu amanarea startului returului, nu acelasi lucru se poate spune si despre fotbalistii de la Steaua. "Joia viitoare avem un meci foarte greu cu Hamburger SV si vom avea mai mult timp pentru odihna", a spus Vasile Maftei, care a fost insa contrazis de capitanul formatiei din Ghencea, Mirel Radoi. "Am asteptat atata timp sa jucam fotbal, iar acum mai stam cateva zile. Mi se pare foarte greu. Mai bine jucam intr-un ritm sambata - miercuri - sambata. Chiar imi place acest sistem."

APULA ESTE SUSPENDAT?
Inaintea meciului de marti, directorul executiv al Federatiei Armene de Fotbal, Armen Minasyan, a afirmat ca portarul Rapidului, Edel Apula, a fost suspendat pe termen nelimitat de forul sau. "Edel nu s-a prezentat la pregatiri, desi are un contract ferm cu echipa sa de club, Pyunik Erevan. Acestia ne-au sesizat, iar noi l-am suspendat", a spus Mi-nasyan. Oficialul a mai adaugat ca scandalul care a ajuns pe masa UEFA, legat de cetatenia lui Apula, nu are nici un fond real: "Edel este cetatean armean. A jucat pentru noi la toate reprezentativele, de la juniori pana la seniori, inclusiv cu Mihai Stoichita selectioner. Credeti ca s-ar fi putut ca UEFA, care este atat de stricta, sa aiba o asemenea scapare? Nu stiu ce carte verde a primit Rapid din Camerun. Singurul document de acest gen legat de Edel Apula se afla la Federatia Armeana, dar nu a fost solicitat de nimeni". Edel Apula se afla pe listele de la UEFA, dar Rapid nu l-a trecut pe foaie la meciul cu Hertha si nu-l va pune nici la "dubla" cu Hamburg.

SCHIMBARE
Cea de-a zecea editie a "Turneului international pentru echipe nationale" a avut un sistem de desfasurare nou. Cele opt echipe au fost impartite in doua grupe, in prima regasindu-se Finlanda, Grecia, Belarus si Kazahstan. Acest sistem are insa handicapul ca exista doua castigatoare, cate una pentru fiecare grupa in parte, acestea ramanand si cu titlul de castigatoare ale turneului, deoarece nu se pot intalni in meci direct. In grupa cealalta, in finala au jucat Grecia cu Kazahstan. Delegatia noastra s-a intors azi-noapte in tara.
×
Subiecte în articol: sport