x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-au bătut singuri

S-au bătut singuri

de Ionut Paduraru    |    09 Noi 2008   •   00:00
S-au bătut singuri

FC TIMIŞOARA – DINAMO – 0-3  •  CĂINII, INVINCIBILI ÎN BANAT
Elevii lui Mircea Rednic au revenit pe prima poziţie a clasamentului după victoria categorică obţinută la Timişoara, într-un meci în care bănăţenii au trimis de două ori balonul în propria poartă.



Au marcat: Brezinsky ('13-autogol), Dănciulescu ('52), A. Cristea ('67)
Stadion: "Dan Păltinişanu"
Spectatori: 30.000
Arbitri: Ov. Haţegan – I. Popa, Ed. Dumitrescu
Eliminări: Boştină ('86), Ropotan ('90)

Duelul dintre echipele care au acumulat cele mai multe puncte în acest sezon a avut un start slab, în care s-a remarcat mai degrabă coregrafia galeriei timişorene. Asta până în minutul 13, care le-a purtat ghinion gazdelor: Boştină a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă şi fundaşul central Brezinsky a reluat nefericit cu capul, pe spate, în propria poartă. Al doilea autogol consecutiv pentru polonez, care îl învinsese pe Pantilimon şi în etapa trecută, la Galaţi. Bănăţenii au forţat apoi egalarea, dar şuturile lui Bucur şi Artiom Karamian au trecut de puţin pe lângă poarta lui Lobonţ. Cea mai mare ocazie a reprizei le-a aparţinut însă tot "câinilor", Pantilimon intervenind providenţial la reluarea cu capul, din 6 metri, a lui Miranda. Oaspeţii au fost mai periculoşi şi în finalul reprizei, acelaşi Pantilimon intervenind sigur la şutul fostului timişorean Torje.

Partea secundă nu a început nici ea mai bine pentru elevii lui Dusan Uhrin. Dănciulescu a preluat excelent în careul advers şi l-a învins pe Pantilimon cu un şut plasat la colţul lung. Degringolada din apărarea gazdelor a continuat şi noul intrat Andrei Cristea a înscris la prima acţiune, şutul său din careu fiind deviat în poartă de un alt fundaş timişorean, Cisovsky. 0-3 şi acţionarii dinamovişti îşi aprindeau deja trabucurile victoriei la tribuna oficială, iar pe teren Boştină şi Ropotan îşi permiteau luxul de a cerşi efectiv un al doilea cartonaş galben şi implicit eliminarea. "A fost un meci mai special, nu pot decât să-mi felicit jucătorii pentru cum au jucat în faţa unei echipe foarte bune. Am avut noroc că am marcat repede, apoi am făcut un meci perfect. Dinamo nu e întâmplător pe primul loc. Avem meciuri grele şi probleme de lot, nu înţeleg gesturile lui Boştină şi Ropotan", a spus la finalul partidei antrenorul dinamovist Mircea Rednic.

ECHIPE

FC TimiŞoara: Pantilimon – Bădoi, Cisovsky, Brezinsky, Mihazes – S. Stancu ('57 Goga), Alexa, Borbely ('57 Parks), Art. Karamian – Magera ('81 Arm. Karamian), G. Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin

Dinamo: Lobonţ – Blay, Tamaş, L. Goian, Izvoranu – Torje ('81 Mitea), Ropotan, Ad. Cristea, Boştină – Dănciulescu ('88 Diakite), Miranda ('65 A. Cristea). Antrenor: Mircea Rednic

×
Subiecte în articol: sport