x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Să fim prudenţi"

"Să fim prudenţi"

de Marius Mihalcea    |    03 Oct 2007   •   00:00
"Să fim prudenţi"
Sursa foto: Gazeta sporturilor /

Tehnicianul giuleştenilor, Cristiano Bergodi, nu pune prea mare preţ pe egalul, 0-0, scos de echipa sa la Nürnberg in manşa tur şi aminteşte că nemţii, indiferent de numele lor, luptă mereu pănă in ultima clipă.

Tehnicianul giuleştenilor, Cristiano Bergodi, nu pune prea mare preţ pe egalul, 0-0, scos de echipa sa la Nürnberg in manşa tur şi aminteşte că nemţii, indiferent de numele lor, luptă mereu pănă in ultima clipă.

Ultima partidă jucată de FC Nürnberg in 1.Bundesliga, 3-3 pe terenul lui VfL Bochum, i-a intărit convingerea italianului de pe banca "alb-vişiniilor" că germanii nu se dau niciodată bătuţi. "Nürnberg a egalat la trei pe final, iar asta spune totul despre modul in care tratează ei intălnirile. Pentru ei, meciul durează intotdeauna 90 de minute", a spus Bergodi.

ECHILIBRAŢI. Antrenorul grupării de sub Podul Grant le-a transmis elevilor săi să nu se lase păcăliţi de parcursul mai slab al lui Nürnberg din intrecerea internă: "Chiar dacă sunt pe locul 16 in clasament, nu trebuie să stăm liniştiţi, fiindcă Nürnberg provine dintr-un campionat puternic al Europei". Bergodi a subliniat apoi şi faptul că, pentru a se califica in grupele Cupei UEFA, echipa sa are obligaţia să inscrie: "Acel 0-0 din tur ne-a dat şanse, dar trebuie să şi dăm gol ca să ne calificăm. In acelaşi timp insă, trebuie să fim atenţi să nu primim. Ce-mi doresc de la elevii mei? Să aibă curaj, determinare, să fie raţionali şi căt se poate de prudenţi". Căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei, este de acord cu antrenorul său: "Trebuie să facem un joc bun şi să fim inteligenţi, mai ales că pentru noi, jucătorii, aceste meciuri din cupele europene ne dau posibilitatea să ne evaluăm potenţialul, să ne arătam valoarea. Vrem să obţinem calificarea in timpul regulametar de joc, dar, dacă nu va fi aşa, suntem pregătiţi atăt fizic căt şi moral şi pentru prelungiri, şi pentru lovituri de la 11 metri". La fel ca şi Bergodi, Marius Măldărăşanu consideră că rezultatul din tur nu este atăt de preţios pe căt a părut la finalul disputei de la Nürnberg. "Acel 0-0 nici nu mai contează, calificarea se va tranşa in meciul de la Bucureşti, iar şansele sunt egale. Noi vom avea de partea noastră publicul, ei au avantajul că orice gol pe care l-ar marca ar avea valoarea dublă, fiind inscris in deplasare. Cu siguranţă nu ne va fi uşor să trecem de nemţi, pentru că, după ce le-am eliminat pe Hertha Berlin şi pe Hamburg, nu ne-au mai tratat de sus, ci ne-au luat in seamă", a spus veteranul formaţiei lui Cristiano Bergodi.

Ghid pentru fanii germani

Cei aproximativ 1.000 de fani nemţi care o vor susţine pe FC Nürnberg măine, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, au fost puşi la curent cu realităţile existente in capitala Romăniei de către site-ul oficial al clubului. "Bucureşti sau «Parisul estului» are circa două milioane de locuitori şi se află la circa 1.600 de kilometri de Nürnberg. Romănia este o ţară foarte ospitalieră, cu oameni amabili, dar, ca peste tot, sunt şi hoţi de buzunare sau oameni care vor să vă păcălească", a notat site-ul adversarei Rapidului. Suporterii lui Nürnberg au primit şi căteva recomandări: "Nu schimbaţi valută decăt la ATM-uri sau la casele de schimb valutar. Nu umblaţi in grupuri mici, imbrăcaţi cu insemnele clubului german, in special in cartierul Giuleşti şi in zonele de lăngă stadion. Nu răspundeţi eventualelor provocări şi căutaţi poliţiştii de proximitate, pentru că veţi fi vizitatorii unei ţări ciudate, cu legi diferite".

Doleanţă

"Nu iau deloc in calcul varianta ca domnul Bergodi să părăsească Rapidul in cazul in care nu ne vom califica in grupele Cupei UEFA, chiar dacă dănsul aşa a anunţat. Toţi de aici, inclusive dumnealui, ne dorim să avem continuitate"

Marius Măldărăşanu mijlocaş Rapid

Tactică

"S-a scris că-i voi folosi de la inceput in ofensivă şi pe Boya, şi pe Mazilu, dar cred că acest cuplu ar putea fi o soluţie importantă doar pe parcursul jocului, nicidecum din primul minut, cănd e foarte periculos"

Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport bergodi nã¼rnberg