x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şah - Andrei Murariu a luat marele pot

Şah - Andrei Murariu a luat marele pot

de Marius Mihalcea    |    11 Aug 2007   •   00:00
Şah - Andrei Murariu  a luat marele pot

Prima ediţie a Openului Romgaz, turneul ce s-a desfăşurat la Eforie Nord incepănd cu data de 3 august, s-a incheiat ieri cu victoria marelui maestru internaţional Andrei Murariu, care a acumulat şapte puncte.

Prima ediţie a Openului Romgaz, turneul ce s-a desfăşurat la Eforie Nord incepănd cu data de 3 august, s-a incheiat ieri cu victoria marelui maestru internaţional Andrei Murariu, care a acumulat şapte puncte.

Legitimat la clubul AEM Luxten Timişoara, Murariu a fost premiat cu 4.800 RON şi a obţinut dreptul de a participa la cea de-a doua ediţie a Turneului Regilor de la Bazna, de anul viitor, o competiţie care se desfăşoară in circuit inchis şi la care iau parte şahişti de prim rang ai lumii. "Mă bucur pentru acest succes, care-mi permite să-mi măsor forţele, la anul, cu unii dintre cei mai buni şahişti de pe plan mondial", a declarat invingătorul.

Pe locul secund in clasamentul general al openului s-a situat fostul campion naţional din 2006 Ioan Chirilă, de la Clubul Central de Şah Bucureşti, in timp ce poziţia a treia i-a revenit lui Bela Badea, de la CS Dinamo Bucureşti, ambii cu căte 6,5 puncte. Cu 6 puncte agonisite, campionul naţional en-titre, Constantin Lupulescu, a ocupat in final doar locul 6. Mihai Şubă, invitatul de onoare al organizatorilor, s-a clasat in final pe locul 9. "Nu am făcut un turneu prea bun, am pornit cu un mare handicap din cauza infrăngerii pe care am suferit-o in runda a doua", a spus Şubă. Acesta s-a impus, in schimb, la secţiunea rezervată veteranilor. Directorul de imagine al turneului, Dan Păsărelu, s-a clasat pe locul 17, cu 5,5 puncte, insă a luat marele premiu la categoria "sportivi fără ELO". "Sunt mulţumit de rezultat, mai ales că nu am mai jucat un turneu oficial de şapte ani. Competiţia a fost onorată de prezenţa multor şahişti valoroşi, iar pentru mine a fost o onoare să particip alături de ei", a declarat Păsărelu. "Acest turneu a fost o reuşită, de la inceput pănă la sfărşit", a spus Dan Miţaru, preşedintele Club Alex 2001 Bucureşti, organizatorul openului. Sponsorul openului, Romgaz, a acordat premii totale in valoare de 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport