x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şah - turneul regilor - Vine preşedintele!

Şah - turneul regilor - Vine preşedintele!

de Marius Mihalcea    |    14 Iun 2007   •   00:00

Cel mai puternic concurs de şah organizat vreodată in Romănia, Turneul Regilor, care se va desfăşura in perioada 15-26 iunie in staţiunea Bazna, din judeţul Sibiu, a stărnit un interes enorm in răndul personalităţilor de tot felul din ţara noastră.

ONOARE. Astfel, preşedintele Romăniei, Traian Băsescu, şi-a confirmat deja prezenţa la festivitatea de deschidere a competiţiei, programată să aibă loc sămbătă, la ora 13:00, in sala de conferinţe a Hotelului Expro. Şeful statului romăn nu este insă singura prezenţă insolită la turneul de şah de la Bazna, fiecare dintre jucătorii care vor lua parte la competiţie urmănd a fi incurajat de căte un reprezentant al Ambasadei de la Bucureşti a ţării sale de origine.

La Turneul Regilor, organizat de Club Alex 2001, cu sprijinul Federaţiei Romăne de Şah şi a sponsorului unic, Romgaz, vor participa 11 mari maeştri internaţionali, campioni mondiali şi căştigători a numeroase competiţii in anii ’70-’80: Mihai Şubă (Romănia), Henrique Mecking (Brazilia), Jan Hendrik Timman (Olanda), Maia Chiburdanidze (Georgia), Lajos Portisch (Ungaria), Ulf Andersson (Suedia), Alexander Beliavsky (Ucraina), Zoltan Ribli (Ungaria), Andrei Sokolov (Rusia), Rafael Vaganian (Armenia) şi Alexander Khalifman (Rusia).

×
Subiecte în articol: sport