x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Salvati de piscina

Salvati de piscina

de Ionut Paduraru    |    04 Aug 2005   •   00:00
Salvati de piscina

Antrenorul lui Shelbourne, Pat Fenlon, a spus inaintea antrenamentului oficial ca temperatura ridicata este cel mai mare adversar al irlandezilor la Bucuresti.

De asemenea, jucatorii lui Shelbourne au declarat ca nu au mai intalnit asemenea caldura in Romania. Pentru a se mai racori, fotbalistii au inotat, in timpul liber, in piscina Hotelului Marriott, acolo unde este cazata delegatia irlandeza. "Ne pare bine ca am venit mai devreme la Bucuresti, dar suntem un pic ingrijorati de temperaturile ridicate, cu care nu suntem obisnuiti. Cu siguranta vom folosi la maximum cele trei schimbari, pentru ca, din cauza caldurii, este posibil ca unul sau doi jucatori sa reziste doar 60-70 de minute", a declarat tehnicianul irlandez, adaugand totusi ca nu l-ar deranja daca s-ar ajunge la prelungiri, deoarece are "jucatori rezistenti".

TRANSPARENTA. Pat Fenlon a recunoscut ca echipa sa este inferioara Stelei. "Am auzit oameni spunand ca trebuie sa mergem si sa atacam. Nu suntem suficient de buni ca sa facem asta. Steaua este o echipa mai buna si gata, nu pot sa spun ca sansele sunt egale. Noi trebuie sa dam totul si sa incercam sa le facem probleme", a spus Pat Fenlon. Tehnicianul a dat dovada de transparenta totala in fata ziaristilor, dezvaluind cu mult timp inaintea partidei atat echipa de start, cat si eventualele schimbari pe care le-ar putea efectua.

STATISTICA
Steaua ocupa locul 67 in clasamentul Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), in urcare opt pozitii fata de luna trecuta. Gruparea din Ghencea se afla la egalitate cu formatia austriaca Grazer AK, cu 135 de puncte. In schimb, Dinamo a coborat 53 de pozitii, pana pe 217. "Cainii" se afla la egalitate cu formatii precum Al-Sadd Doha (Qatar) si FC Pusa I’Park (Coreea de Sud), dar si cu Manchester City (Anglia), RC Lens (Franta) si Litex Loveci (Bulgaria). A treia echipa romaneasca prezenta in top, Rapid, ocupa locul 287.

APROAPE DE MIRACOL
Dupa ce saptamana trecuta a pierdut, 0-5 la Bratislava in fata Artmediei, Celtic avea nevoie de o minune pentru a se califica in turul 3 preliminar. Scotienii au fost foarte aproape de a rasturna situatia si de a stabili un record unic in istoria competitiei, insa pana la urma miracolul nu s-a produs. Echipa pregatita de Gordon Strachan a invins doar cu 4-0, asa ca mai departe merg slovacii. Golurile au fost marcate de Thompson (’21 - penalty), Hartson (’44), McManus (’54) si Beattie (foto dreapta) (’82). La Artmedia joaca si sarbul Milorad Bukvici, fost jucator al Otelului in sezonul 2000-2001. In celalalt meci disputat marti seara, Liverpool a invins cu 2-0 pe Kaunas (Lituania), campioana Europei calificandu-se la randul ei in faza urmatoare.

REVENIRI
Accidentarile lui Sorin Paraschiv si Mihai Nesu din Supercupa au fost mai usoare decat se credea initial, cei doi putand evolua cel mai tarziu in prima etapa a campionatului. Mai mult, antrenorul Oleg Protasov a gasit si o parte pozitiva a esecului din partida cu Dinamo. "Infrangerea din Supercupa nu cred ca ne-a facut rau, ci bine, pentru ca acum avem o sete mai mare de victorie. Vrem sa invingem, pentru ca infrangerea respectiva sa fie data uitarii. Cel mai bun medicament pentru o infrangere este victoria in partida viitoare", a spus Protasov.
×
Subiecte în articol: sport