x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal: Olăroiu nu mai vrea la Al Hilal

Scandal: Olăroiu nu mai vrea la Al Hilal

de Ionut Paduraru    |    02 Mar 2009   •   00:00
Scandal: Olăroiu nu mai vrea la Al Hilal

Antrenorul Cosmin Olăroiu spune că nu s-a pus nici un moment problema să fie demis în urma incidentului de la finala Cupei Coroanei Prinţului, dar că îşi doreşte să plece de la Al Hilal, din cauza problemelor cu Federaţia saudită.



Problemele lui Olăroiu cu şeicii au pornit după primul trofeu câştigat în acest sezon, Cupa Coroanei Prinţului, în urma victoriei cu 1-0 din finala cu Al Shabab. Supărat că unii dintre jucătorii săi care urmăriseră partida din tribună nu erau lăsaţi de forţele de ordine să participe la festivitatea de premiere, tehnicianul şi-a dat jos tricoul pe care era imprimat portretul prinţului Sultan Bin Abdul Aziz şi a refuzat să mai participe la ceremonie, plecând la vestiare.

Agenţiile de presă şi televiziunile din zona Golfului s-au grăbit să anunţe demiterea lui Olăroiu, din cauza gestului considerat jignitor la adresa prinţului, care este şi vicepreşedintele Arabiei Saudite. Unele surse au publicat şi un comunicat foarte dur al Federaţiei saudite, în care se preciza că tehnicianului român nu i se va mai permite să antreneze în viitor nici o echipă din această ţară.

După câteva ore, agenţiile arabe au anunţat că antrenorul şi-a cerut scuze şi va rămâne la Al Hilal. "Informaţiile conform cărora Cosmin Olăroiu ar fi fost demis sunt incorecte", s-a precizat într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului saudit, unde se regăsea şi o explicaţie a lui Olăroiu: "Când am scos tricoul care avea imaginea prinţului Sultan Bin Abdul Aziz nu a fost ceva intenţionat sau deliberat. Eram supărat şi agitat că unii dintre jucătorii mei nu au fost lăsaţi să meargă pe podium. Îmi cer scuze dacă s-a înţeles altceva, port un respect deosebit pentru înălţimea Sa Prinţul Sultan Bin Abdul Aziz şi pentru ţara în care antrenez acum. De aceea am şi dorit să pregătesc pe Al Hilal".

"Eu am vrut să demisionez"
Într-o intervenţie televizată, Cosmin Olăroiu a recunoscut că s-a pus problema despărţirii de Al Hilal, dar că el a fost cel care a dorit să-şi dea demisia. "Sunt încă antrenorul lui Al Hilal. Este adevărat că am vrut să-mi dau demisia, i-am transmis patronului clubului, care a fost la mine acasă, că nu mai vreau să continuu. S-au rugat de mine să nu plec. Vom vedea dacă rămân, e vorba despre un contract, există nişte termeni. Oricum, am destule oferte şi nu m-ar deranja dacă aş pleca de aici", a declarat Olăroiu la GSP TV. Tehnicianul a precizat apoi că principala sa problemă este legată de Federaţia Saudită de Fotbal, ai cărei reprezentanţi o sprijină pe rivala Al Ittihad. "Nu s-a întâmplat nimic după meci, mi-a fost cald şi de aceea am dat tricoul jos. Nu am aruncat tricoul, doar l-am lăsat jos. Nu am insultat pe nimeni, noi am fost cei insultaţi. M-am săturat să ni se pună beţe în roate, jucătorii mei au fost luaţi la echipa naţională înainte de meciuri importante şi au venit cu două zile înainte de partidă. Eu am spus întotdeauna ce mă deranjează şi lor nu le convine asta. Acum mi-au luat jucătorii la naţională şi o să mi-i dea cu o zi înainte de următorul meci. Se fac presiuni imense în favoarea celor de la Al Ittihad, care nu au mai câştigat de doi ani campionatul", a acuzat Olăroiu.

×
Subiecte în articol: sport olăroiu