x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schi alpin: Vine Miklos!

Schi alpin: Vine Miklos!

23 Feb 2009   •   00:00

Mâine va începe la Azuga Campio­na­tul Naţional de Schi Alpin, competiţie la startul căreia se va afla şi Edit Miklos, care s-a clasat pe locul 54 în proba de Super G des­fă­şurată ieri în cadrul etapei de Cu­pă Mon­dială, care a avut loc la Tarvisio.



Tot ce are mai bun schiul alpin românesc se adună începând de mâine pe pârtia Sorica din Azuga, acolo unde Federaţia Română de Schi şi Biatlon va organiza ediţia 2009 a Campionatului Naţional. Decizia de a organiza acolo acest concurs i-a bucurat destul de mult pe unii dintre participanţi. "În sfârşit vom avea parte de o pârtie bună, la fel de abruptă ca afară", a declarat Alexandru Barbu, participant la Campionatul Mondial de la Val d’Isere şi unul dintre fa­vo­ri­ţii la un loc pe podium.

În prima zi de concurs, juniorii vor concura la Slalom, în vreme ce miercuri va fi rândul seniorilor să se lupte pentru titlul de campion naţional. Ziua de joi va fi dedicată din nou juniorilor în proba de Slalom Uriaş, în vreme ce seniorii vor intra în concurs vineri.

FEMININ
Prezenţa lui Edit Miklos la Campio­natul Naţional transformă această competiţie într-una ce merită urmărită pe viu. Chiar dacă este specialistă în probele de viteză, sportiva de la Dinamo Bucureşti este favorită clară în faţa predelencelor Iulia Crăciun, Bianca şi Sandra Nărea. La junioare, lupta se va da între Sorina Sandu, Reka Ferencz, Raluca Ionescu şi Kinga Bojthe, ultima fiind vicecampioană mondială la schi alpin pentru militari. Lilla Petroczki încă nu s-a refăcut complet după fractura de tibie suferită în toamna anului trecut şi a preferat să rămână în Finlanda.

MASCULIN
Probele masculine îl au ca favorit pe Ioan Nan, câştigătorul categoric al ultimelor ediţii. Singurul care îi poate face neplăceri este sibianul Alexandru Barbu. "Nu mă consider deja campion, dar dacă o să merg bine nu are cine să mă bată", a comentat braşoveanul Nan. Deşi încă mai resimte dureri după accidentul suferit la Predeal la începutul acestei luni, Bogdan Olaru nu va avea rival la juniori. Stratul de zăpadă pe pârtia Sorica din Azuga are o grosime de 30 de centimetri. Primăria din localitate a decis ca instalaţiile de zăpadă artificială să funcţioneze fără încetare până la startul competiţiei.

×
Subiecte în articol: sport