x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A patra medalie pentru România la europenele U23 de scrimă

A patra medalie pentru România la europenele U23 de scrimă

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   20:25
A patra medalie pentru România la europenele U23 de scrimă

România a cucerit a patra medalie la ediția din acest an a Campionatului European U23 de Scrimă, de la Budapesta. Echipa masculină de sabie a câștigat vineri titlul de vicecampioană europeană a probei, după o finală pierdută în fața Franței, cu 40-45.

Cei patru tricolori care au tras pe planșă sunt Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Radu Nițu și Alexandru Zmău, conduși de antrenorili Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Sandu Constantin și Lucian Dina.

România a ajuns în finală după ce a învins în semifinale echipa Ucrainei, cu scorul de 45-40.
Pentru delegația României este cea de-a patra medalie obținută la această ediţie a Campionatelor Europene de Scrimă U23 de la Budapesta. Radu Niţu a obținut medalia de aur la sabie masculin individual, în timp ce Alexandru Zmău (sabie masculin individual) şi Sabina Martiş (sabie feminin individual) au obținut la rândul lor medalii de argint.

"Zi plină pentru români la Europenele U23 de la Budapesta! Tricolorii au încheiat ziua cu o medalie de argint în palmares, plus un loc 4 și un loc 10.

Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Radu Nițu și Alexandru Zmău au luat argintul probei de sabie masculin echipe. Felicitări atât sportivilor, cât și antrenorilor Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Sandu Constantin și Lucian Dina!

Echipa feminină de floretă, compusă din Anca Săveanu, Emilia Corbu Andreea Dincă și Karina Vasile, a ocupat locul 4 în concursul la startul căruia s-a aliniat. Merită felicitări sportivele care au luptat pe planșă, dar și antrenorii Ana Pavel, Virgil Sălișcan, Mihai Dințică și Petre Ducu!

În concursul echipelor feminine de spadă, România (Renata Axinte, Theodora Ion, Mihaela Leonte, Emma Șonț) s-a clasat pe locul 10, iar antrenorii fetelor sunt Alina Ciuculescu, Nicolae Mihăilescu, Mihaela Ion și Mihai Popa.

Felicitări tuturor, sportivilor și antrenorilor! Iarăși ne-ați făcut fericiți și mândri cu performanțele voastre!", a scris pe Facebook Federatia Romana de Scrima  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: scrimă medalie argint