x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serea, Lucescu si Dica, laureatii lunii august

Serea, Lucescu si Dica, laureatii lunii august

14 Sep 2004   •   00:00

Dupa pauza competitionala din vara, Jurnalul National a reluat ieri traditia acordarii trofeelor de cel mai bun antrenor, jucator si arbitru, pentru fiecare dintre lunile competitionale.

Laureatii lunii august, prima din actualul sezon fotbalistic, sunt Razvan Lucescu, Nicolae Dica si Ionica Serea.

ARBITRU. In ceea ce priveste trofeul acordat arbitrului lunii, sezonul a inceput la fel cum s-a terminat cel trecut, cu acelasi laureat, Ionica Serea. "Centralul" focsanean a avut prestatii constant bune la toate partidele la care a oficiat in luna august, printre care si derby-urile Rapid - Steaua sau Steaua - "U" Craiova.

ANTRENOR. In schimb, Razvan Lucescu este debutant in ceea ce priveste trofeele noastre. In alegerea noastra a contat mult ca tanarul antrenor al Rapidului a reusit sa obtina, in luna august, 10 puncte in 4 partide. Dintre acestea, doua victorii importante: 2-1 cu Steaua si 3-0 cu FC National, actualul lider.

JUCATOR. Trofeul pentru jucatorul lunii nu a venit prea fericit pentru Nicolae Dica, la doar o zi dupa ce atacantul stelist a ratat un penalty care putea aduce victoria la Pitesti. Dar, in luna august, Dica a marcat golul Stelei in derby-ul cu Rapid, a semnat o "dubla" in confruntarea cu "U" Craiova si a inscris punctul militarilor in meciul retur cu Zeleznik, avand si o evolutie buna la echipa nationala, in Romania - Finlanda 2-1.

SHOW. La finalul ceremoniei a luat cuvantul Marius Tuca. El i-a chestionat pe laureati in legatura cu situatia de la Craiova. Razvan Lucescu a spus ca "nu este normal ce se intampla", in timp ce Serea si Dica nu au comentat.

SEREA

Ionica Serea, arbitrul lunii august, s-a aratat incantat de noul premiu oferit de ziarul nostru, dupa cel primit in luna mai: "Pentru arbitrii aceste distinctii sunt foarte importante, deoarece, de obicei, noi suntem primii condamnati dupa fiecare partida. Am avut meciuri grele dar cred ca m-am descurcat bine. Sper sa o tin tot asa si sa va iau toate premiile". Serea nu a vrut sa comenteze greselile lui Markus Merk din partida Olanda - Cehia: "Daca Romania joaca la adevarata valoare, nu vom avea probleme. Trebuie sa ne preocupe in primul rand jocul Cehiei si al Olandei, nu arbitrajele".

"E meritul echipei"

  • Jurnalul National: Razvan, ce parere ai despre aceasta premiere?

    Razvan Lucescu: Ma bucur pentru acest trofeu, pe care il dedic intregii echipe. Nu poate sa iasa in fata un antrenor sau un jucator in urma unui succes ce apartine unui grup.

  • Cum comentezi situatia de la Craiova?

    Constat ca de cativa ani sunt aceleasi interese si aceeasi atmosfera la Craiova. Asa nu se poate face performanta niciodata. E greu sa ma exprim din afara, iar daca as fi fost in locul lui Rednic nu stiu cum as fi reactionat.

  • Care este obiectivul Rapidului in acest sezon?

    Obiectivul impus de conducere este sa participam intr-o cupa europeana. Dar va dati seama ca eu as vrea sa luam titlul.

  • Cum e sa te afli la 12 locuri diferenta de Dinamo?

    Multi doreau ca Nationalul sa invinga, si, sa o scoata pe Dinamo definitiv din cursa pentru titlu. De asemenea, multi isi doreau un egal intre cele doua. Nu imi pasa ca Steaua si Dinamo au facut pasi gresiti, mai important este ca noi sa castigam fiecare meci.

    "Ma revansez cu TSKA"

  • Jurnalul National: Cum te simti dupa meciul de la Pitesti?

    Nicolae Dica: Nu foarte bine, dar sper ca acest trofeu ma va ajuta sa ies din starea asta dupa ce am ratat penalty-ul din minutul ‘90. Sper sa imi revin si prima ocazie va fi chiar joi, cu TSKA Sofia, in Cupa UEFA.

  • Cine era stabilit sa bata lovitura de pedeapsa?

    Nu se hotarase inainte de meci. Decizia s-a luat in timpul meciului. Am gresit cand am executat, dar nu pot sa va spun de ce. Poate si Coman stia cum trag eu, am fost colegi atatia ani la FC Arges.

  • Cum vezi meciul cu bulgarii?

    Va fi greu. E un meci de cupa europeana, cu miza mare. Sper sa facem o figura frumoasa si sa ne calificam in grupele Cupei UEFA.

  • Dar meciurile nationalei cu Cehia si cu Olanda?

    Noua ne convine sa jucam impotriva echipelor puternice. Suntem mai concentrati si mai motivati. In plus de asta, echipele mari ataca, ceea ce noua ne convine, deoarece putem sa beneficiem de spatii largi. Eu personal sunt increzator in privinta meciurilor cu Cehia si Olanda.
  • ×
    Subiecte în articol: sport august dică serea