x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şifonaţi şi accidentaţi

Şifonaţi şi accidentaţi

de Mihai Igirosanu    |    16 Feb 2008   •   00:00
Şifonaţi şi accidentaţi
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Trupa din Ştefan cel Mare a sosit ieri din cantonamentul efectuat în Cipru. Rezultatele modeste din meciurile amicale şi ultimul buletin medical nu dau motive de optimism în tabăra alb-roşie.

Trupa din Ştefan cel Mare a sosit ieri din cantonamentul efectuat în Cipru. Rezultatele modeste din meciurile amicale şi ultimul buletin medical nu dau motive de optimism în tabăra alb-roşie.

După încheierea ultimului meci de verificare, câştigat cu 1-0 împotriva macedonenilor de la Rabotnicki Skopje, antrenorul Cornel Ţălnar a încercat să inducă o stare de optimism în interiorul lotului. “Sunt mulţumit că am realizat ce ne-am propus. În proporţie de 95% ştim cu ce echipă începem campionatul. Încet, încet ajungem la parametrii normali, important e să fim în formă la începutul sezonului. În general echipele acestea ex-iu­goslave joacă tare, e bine să ne mai călim puţin.” Întrebat despre rezultatele bune ale rivalilor de la Steaua şi despre sud-americanii care fac furori în tricoul roş-albastru, Ţălnar a răspuns pentru Şti­rile Sportive ale Antenei 1: “Pe mine nu mă interesează ce face Steaua, pentru că îi întâlnim abia peste două luni şi jumătate, importante sunt meciurile cu Ceahlăul şi Mioveni”.

 

GHINIONIST. Abia sosit în Ştefan cel Mare, atacantul argentinian Osvaldo Miranda a suferit o fractură la pometele stâng la începutul amicalului cu Rabot­nicki şi va rata startul sezonului. “A fost un cantonament bun, iar acum aştept să înceapă campionatul. Vreau să jucăm cât mai bine şi să începem să urcăm în clasament. Eu am o mică fractură, dar doctorii mi-au spus că nu este nimic grav. Nu ştiu dacă o să joc în primul meci, dar accidentarea nu este foarte gravă”, a declarat Miranda, după sosirea în Bucureşti. Înaintea argentinianului, fundaşul sârb Nino Pekarici a suferit o entorsă la genunchiul stâng şi va fi indisponibil aproximativ o lună.

Torje visează la Liga Campionilor

Transferat în această iarnă de la Poli Ştiinţa Timişoara, internaţionalul de tineret Gabriel Torje şi-a exprimat dorinţa ca noua sa echipă să-şi îndepli­nească obiectivele. Torje a recunoscut că jucătorii au fost afectaţi de înfrângerile suferite în ultimele partide de verificare. “A fost un cantonament greu, mai ales în prima sa parte. Atunci am avut câteva înfrângeri, care ne-au cam durut, dar spre final ne-am revenit. Eu zic că după acest turneu de pregătire Dinamo este gata să îşi îndepli­nească obiectivele, şi anume cla­sarea pe un loc de Liga Campio­nilor sau pe un loc de cupă europeană. Depinde numai de mine dacă voi fi titular. Trebuie să dau un randament bun”, a spus Torje.

Opriţa, împrumutat la CS Otopeni

Oficialii din Ştefan cel Mare s-au înţeles cu cei de la CS Otopeni pentru împrumutul atacantului Daniel Opriţa. Fotbalistul este şi el de acord să joace la divizionara secundă şi se va alătura noii sale echipe la revenirea acesteia din Antalya. “Ştiu de interesul celor de la Otopeni. În principiu, o să merg acolo. Nu vreau să spun mai multe, aştept să semnez actele şi după aceea o să vorbesc”, a declarat jucătorul sosit la Dinamo înaintea primei părţi a campionatului chiar de la Steaua, care îl trecuse pe “linie moartă”. La varianta Otopeni s-a ajuns după ce mai multe echipe din Liga 1 au declinat propunerea dinamoviştilor de a-l primi împrumut pe Opriţa.

Lamentare

“Suntem incredibil de ghinio­nişti! Sunt foarte supărat. Abia au venit Miranda şi Pekarici şi s-au şi accidentat. După Pe­karici, are şi Miranda proble­me. Sper să nu fie ceva grav, aşteptăm diagnosticul. Ar fi dificil să pierdem doi jucători într-un timp atât de scurt”

Cristian Borcea, director executiv Dinamo

Analiză

“Avem unele probleme pe faza defensivă şi încă echipa nu se exprimă aşa cum ne-am dori. Totuşi, semnele sunt bune şi mai avem puţin timp la dispoziţie pentru a pune toate lucrurile la punct”

Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport