x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi 10 stadioane pentru un EURO de 10

10 stadioane pentru un EURO de 10

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   22:51
10 stadioane pentru un EURO de 10
Sursa foto: Hepta

Turneul final EURO 2024 se dispută pe 10 stadioane din 10 orașe diferite din Germania, capacitatea totală a arenelor fiind de peste 500.000 de locuri. Naționala României va evolua, în faza grupelor, la turneul final EURO 2024 pe trei stadioane.

Gazdele meciurilor tricolorilor vor fi arenele din Munchen, Koln și Frankfurt, naționala României urmând să întâlnească Ucraina, Belgia și Slovacia.

Stadioanele de la Euro 2024

Volksparkstadion din Hamburg are o capacitate de 49.000 de locuri. Aici se vor disputa 4 meciuri din faza grupelor și un sfert de finală.

Olympiastadion din Berlin este stadionul cu cea mai mare capacitate de la acest turneu, 71.000 de locuri! Aici se vor disputa 3 meciuri din faza grupelor, un meci din optimi, un sfert de finală, dar și marea finală din 14 iulie!

Leipzig Stadium are o capacitate de 40.000 de locuri și va găzdui la acest turneu final trei meciuri din faza grupelor și un meci din optimile de finală.

Arena AufSchalke din Gelsenkirchen are o capacitate de 50.000 de locuri, aici urmând să se desfășoare trei meciuri din faza grupelor și un meci din optimile turneului.

BVB Stadion din Dortmund are o capacitate de 62.000 de locuri, fiind al treilea stadion ca mărime de la acest EURO. Aici se vor juca 4 meciuri din faza grupelor, un meci din optimile de finală și o semifinală!

Dusseldorf Arena are o capacitate de 47.000 de locuri, aici urmând să se desfășoare trei meciuri din faza grupelor, un meci din optimile de finală și un meci din sferturile de finală.

Cologne Stadium are o capacitate de 43.000 de locuri, aici urmând să se desfășoare patru meciuri din faza grupelor, inclusiv duelul Belgia – România, plus un meci din optimile de finală.

Frankfurt Arena are o capacitate de 47.000 de locuri, stadionul din orașul de pe malul râului Main urmând să găzduiască 4 meciuri din faza grupelor, inclusiv meciul României cu Slovacia, alături de un meci din optimile de finală.

Munich Football Arena, gazdă în meciurile de campionat pentru FC Bayern Munchen, are un total de 66.000 de locuri, aici urmând să se desfășoare 4 meciuri din faza grupelor, inclusiv meciul de debut al României, împotriva Ucrainei, un meci din optimile de finală și o semifinală a turneului.

Stuttgart Arena dispune de 51.000 de locuri, aici urmând să se desfășoare 4 meciuri din faza grupelor și un joc din sferturile de finală ale competiției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2024 stadioane noi