x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open 2021. Mihaela Buzărnescu, învinsă dramatic de Bianca Andreescu!

Australian Open 2021. Mihaela Buzărnescu, învinsă dramatic de Bianca Andreescu!

08 Feb 2021   •   09:43
Australian Open 2021. Mihaela Buzărnescu, învinsă dramatic de Bianca Andreescu!
Sursa foto: Hepta

Mihaela Buzărnescu (România, 138 WTA) a ținut-o în șah pe Bianca Andreescu (Canada, 8 WTA), în turul I la Australian Open, dar a cedat cu scorul de 2-6, 6-4, 3-6, după două ore de joc!

Andreescu s-a impus în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3, Mihaela Buzărnescu făcând un meci foarte bun, în special în ultimele două seturi.

Mihaela Buzărnescu (WTA 138) se calificase pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului din postura de lucky loser și a avut neșansa de a nimeri în primul tur cu favorita numărul 8, canadianca Bianca Andreescu.

În primul set, canadianca a servit mai bine, a fost mai eficientă și pe retur și a câștigat de două ori pe serviciul lui Buzărnescu, adjudecând setul cu 6-2.

Buzărnescu a fost mai concentrată în setul doi, chiar dacă a făcut două duble greșeli la serviciu. Momentul cheie a fost la 2-1 pentru canadiancă. Mihaela a salvat două mingi de break și a egalat, ca mai apoi să facă ea break-ul, care s-a dovedit decisiv în câștigarea setului (6-4).

Jocul decisiv a fost foarte echilibrat, cele două sportive reușind să își câștige serviciul. La 4-3, canadianca a făcut break-ul din a treia încercare, s-a desprins la 5-3 și apoi a câștigat pe propriul serviciu, câștigând setul și meciul.

În turul doi Bianca Andreescu o va întâlni pe chinezoaica Su-Wei Hsieh (35 ani), numărul 1 mondial la dublu și 68 la simplu.

În ciuda diferenței din clasament, partida se anunță a fi una dificilă pentru canadianca de origine română.

Mihaela Buzărnescu părăsește turneul cu un premiu de 100.000 de dolari australieni (aproximativ 64.000 de euro) și zece puncte WTA.

(sursa: Mediafax)

×