x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Se știe prima finalistă de la Australian Open! Va juca din nou cu un trofeu major pe masă

Se știe prima finalistă de la Australian Open! Va juca din nou cu un trofeu major pe masă

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   14:42
Se știe prima finalistă de la Australian Open! Va juca din nou cu un trofeu major pe masă
Sursa foto: Hepta

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, s-a calificat, joi, în a doua sa finală de Grand Slam, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka cu 7-6 (4), 6-3, în semifinalele Australian Open. Cap de serie nr. 22, Rybakina o va juca în finală fie cu Aryna Sabalenka, fie cu poloneza Magda Linette.

Aflată în prima sa semifinală la Australian Open, Rybakina a avut sarcina dificilă de a înfrunta o campioană de Grand Slam pentru al treilea meci consecutiv. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani și-a deschis drumul spre cea mai importantă finală pe hard din cariera sa, obținând victorii în fața finalistei de anul trecut, Danielle Collins, a numărului 1 mondial Iga Swiatek, a campioanei de la Roland Garros 2019, Jelena Ostapenko, și a dublei campioane de la Australian Open, Azarenka.

Rybakina a câștigat singura ei întâlnire anterioară cu Azarenka, o victorie în două seturi la Indian Wells, anul trecut.

Într-un set inaugural de înaltă calitate, de o oră, Rybakina și Azarenka au schimbat lovituri de pe linia de fund înainte ca fostul număr 1 să facă primul break pentru un avantaj de 3-1. Dar campioana de la Wimbledon a făcut rebreak imediat și s-a instalat la serviciu pentru a conduce cu 4-3 după 24 de minute.

După ce a echilibrat jocul, Rybakina a făcut break pentru un avantaj de 5-3, dar nu a putut închide setul. Azarenka a salvat mingea de set cu o lovitură de forehand și a făcut break pentru a reveni la serviciu. De data aceasta a fost rândul lui Rybakina să reziste presiunii pe serviciul ei. În cel mai important game al setului, Rybakina și-a salvat serviciul de la 0-40 și a rezistat la 6-5.

Rybakina a continuat să joace un tiebreak curat pentru a o învinge pe Azarenka, terminând cu 20 de lovituri câștigătoare și 16 erori neforțate și câștigând setul în ciuda faptului că a servit cu doar 48% pe primul. Azarenka a terminat setul cu 17 lovituri câștigătoare și 13 erori neforțate.

După ce a pierdut un singur set în turneu, Rybakina a făcut break rapid și a consolidat avantajul pentru a conduce cu 3-1 în setul al doilea. În timp ce serviciul lui Azarenka a început să nu mai funcționeze, Rybakina a reușit un al doilea break pentru a conduce cu 5-2.

După ce nu a reușit să obțină nicio minge de break în setul al doilea, Azarenka a reușit totuși să se apropie de câștigarea unui game contra serviciului lui Rybakina, care servea pentru câștigarea meciului.
A reușit cu un retur câștigător la 5-2, 30-40, reducând din diferență, însă Rybakina a închis meciul la retur.

O a șasea dublă greșeală a lui Azarenka i-a oferit lui Rybakina trei mingi de meci, iar campioana de la Wimbledon a valorificat, după ce reverul lui Azarenka a aterizat în fileu.

Aryna Sabalenka a făcut și ea o demonstrație de forță, joi, în semifinala cu Magda Linette (Polonia, 45 WTA): 7-6(1), 6-2.

(sursa: Mediafax)

×