x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bani pentru UTA Arad. De ce sume va beneficia clubul

Bani pentru UTA Arad. De ce sume va beneficia clubul

22 Sep 2020   •   15:03
Bani pentru UTA Arad.  De ce sume va beneficia clubul
Sursa foto: pixabay.com

Clubul de fotbal UTA Arad va primi o finanțare de 2 milioane de lei din partea primăriei. Alți 600.000 de lei vor fi acordați FCC Baschet Arad de către Consiliul  Local. 

Primarul interimar, Călin Bibarţ, a anunţat că cele două cluburi vor beneficia de fonduri fie prin alocare directă de la bugetul local, fie prin Centrul Municipal de Cultură.

"În cazul în care până la respectiva dată (30 septembrie) Primăria Arad nu va primi un răspuns favorabil din partea Consiliului Concurenţei, atunci finanţarea cluburilor se va face prin bugetarea Centrului Municipal de Cultură. Aşa cum am spus în repetate rânduri, Primăria Arad rămâne un partener serios al echipelor sportive de frunte ale Aradului, drept pentru care, într-o formă sau alta, banii promişi vor ajunge la ele", a declarat edilul.

Cele două milioane de lei pentru UTA sun prima tranșă din sprijinul financiar de circa 5 milioane de lei, care va fi acordat clubului până la sfârșitul anului. 

De la promovarea în Liga I, aceştia vor fi primii bani acordați de administraţia locală.

Reprezentanţii clubului UTA au declarat, anterior, că echipa de fotbal nu poate exista fără sprijinul financiar al municipalităţii.

Primăria Arad a finanţat cu 11 milioane de lei clubul UTA, în 2019. În septembrie 2019, a alocat 7,3 milioane de lei, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, iar la începutul anului 2019, a acordat alți 3,7 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: uta arad fotbal