x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Premieră. Canada face istorie și câștigă Cupa Davis. „Visăm la acest lucru de mai mulți ani”

Premieră. Canada face istorie și câștigă Cupa Davis. „Visăm la acest lucru de mai mulți ani”

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   19:44
Premieră. Canada face istorie și câștigă Cupa Davis. „Visăm la acest lucru de mai mulți ani”
Sursa foto: Hepta

Canada a devenit campioana Cupei Davis la tenis pentru prima dată în istorie, după ce Felix Auger-Aliassime a încheiat o săptămână perfectă, învingând în finala cu Australia pe Alex de Minaur, în al doilea meci de simplu.

Auger-Aliassime a câștigat al șaptelea și al optulea set din Final 8-ul Cupei Davis 2022, care s-au adaugat meciului câștigat de Denis Shapovalov mai devreme, duminică, oferind Canadei victoria cu 2-0 în fața Australiei.

A fost mai dificil decât sugerează scorul de 6-3, 6-4 împotriva lui Alex de Minaur, Auger-Aliassime fiind pus în situația de a combate opt mingi de break, înainte de a-și adjudeca victoria.

"Emoțiile sunt greu de descris", a declarat Auger-Aliassime.

"Denis și cu mine am crescut împreună, visând la acest tip de meciuri, visând să câștigăm Cupa Davis. Este un moment extraordinar pentru mine și pentru țară".

Mai devreme, Shapovalov a ieșit la rampă încă de la prima minge împotriva lui Thanasi Kokkinakis pentru a stabili un avantaj de 4-0 și a se impune pe final cu 6-2, 6-4.

De Minaur avea sarcina de a reedita performanța din semifinală, când l-a învins pe Marin Cilic cu 6-2, 6-2, pentru a duce finala în meciul decisiv de dublu, dar nu a reușit să treacă de Auger-Aliassime.

Shapovalov s-a arătat încântat, în declarația de după meciul colegului său, citată de site-ul oficial al competiției: "De când eram juniori, când îi priveam pe Vasek Pospisil, Milos Raonic și Daniel Nestor jucând în Cupa Davis, ne doream să facem același lucru și poate chiar să o câștigăm într-o zi.

"A fost greu să pierdem în 2019, a fost un sentiment de gol și ne-am dorit foarte mult de data aceasta", a spus el.

Pentru Vasek Pospisil, veteranul echipei, a fost un moment emoționant.

"Visăm la acest lucru de mai mulți ani", a spus el.

"Să fim aici în postura de campioni mondiali..., sunt fără cuvinte. Acești băieți nu mai sunt copii. Au zdrobit totul. Nu poți câștiga acest eveniment fără o chimie de echipă extraordinară, mergând înainte ca o singură unitate, iar toți acești băieți reprezintă exact acest lucru."

(sursa: Mediafax)

×