x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Daniel Wiffen a doborât la București recordul mondial la înot 800 m liber: dimineață m-am simțit oribil, ceea ce este cam ciudat

Daniel Wiffen a doborât la București recordul mondial la înot 800 m liber: dimineață m-am simțit oribil, ceea ce este cam ciudat

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   23:40
Daniel Wiffen a doborât la București recordul mondial la înot 800 m liber: dimineață m-am simțit oribil, ceea ce este cam ciudat
Sursa foto: Hepta

Daniel Wiffen a doborât duminică recordul mondial la 800 m liber și a obținut a treia medalie de aur la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Optopeni, România.

Sportivul de 22 de ani a terminat în 7 minute 20,46 secunde, reducând cu peste două secunde recordul deținut de australianul Grant Hackett, care a rezistat timp de 15 ani.

El l-a învins pe francezul David Aubry în lupta pentru medalia de aur.

Wiffen a mai cucerit în această săptămână medaliile de aur la 1500 m și 400 m liber.

"Este uimitor. Atât de mulți oameni mi-au trimis mesaje spunându-mi că voi doborî recordul mondial", a declarat el pentru BBC Sport.

"Am încercat să țin sub tăcere faptul că eram într-un fel de formă pentru asta. În această dimineață m-am simțit și eu oribil, ceea ce este cam ciudat.

"Asta dovedește clar că sentimentul nu are nimic de-a face cu asta".

În ultima zi de acțiune de la București, nativul din County Armagh a terminat cu aproape 10 secunde în fața lui Aubry, clasat pe locul doi, în 7:30.32, și a ucraineanului Mykhailo Romanchuk, pe locul trei.

Victoria de duminică încheie o săptămână remarcabilă pentru Wiffen, care a devenit primul înotător irlandez care a câștigat o medalie de aur la un Campionat European de natație în bazin scurt cu victoria sa de marți în proba de 400 m liber.

Apoi, joi, a stabilit un nou record personal și un nou record irlandez la seniori, de 14:09.11 la 1500 m liber, al treilea cel mai rapid timp din istorie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Daniel Wiffen