x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania

05 Iul 2016   •   10:50
Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania
Sursa foto: Florin Mergea (s) si Horia Tecau

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe tenismenii Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea pentru meciul cu Spania, din turul al doilea al Grupei I al zonei Europa-Africa a competiţiei, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

''Ne bucurăm că putem oferi fanilor echipei naţionale o astfel de partidă, în compania Spaniei, una dintre cele mai mari forţe ale tenisului mondial. Vom juca la Cluj şi asta ne oferă un ascendent moral, având în vedere felul în care publicul a susţinut echipa de Fed Cup a României, o echipă care a făcut meciuri atât de frumoase în Sala Polivalentă. Sperăm ca şi echipa masculină a României să fie susţinută la fel de frenetic şi acest lucru să ne motiveze o dată în plus. Suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă, dar vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a juca motivat, la victorie, fapt ce ar însemna enorm pentru tenisul românesc, pentru sportul românesc în general'', afirmă Pavel în comunicat.

Unii dintre membrii echipei vor ajunge la Cluj-Napoca însă de sâmbătă, iar Florin Mergea şi Adrian Ungur se vor alătura duminică, precizează fostul mare tenisman.

Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă 16 iulie, iar duminică 17 iulie vor avea loc celelalte două meciuri de simplu.

Echipa învingătoare va juca un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Marius Copil (25 ani) ocupă locul 174 în clasamentul ATP la simplu, a debutat în Cupa Davis în 2009 şi are a jucat 18 meciuri jucate, dintre care 14 la simplu (10 victorii, 4 înfrângeri).

Adrian Ungur (31 ani) se află pe locul 187 în clasamentul la simplu şi pe 562 la dublu. A debutat în Cupa Davis în 2010, iar bilanţul său în Cupa Davis este de 19 meciuri la simplu (10 victorii, 9 înfrângeri).

Horia Tecău (31 ani) se află pe locul 6 în ierarhia ATP de dublu. A debutat în Cupa Davis în 2003, a jucat 22 de meciuri (12 victorii şi 8 înfrângeri la dublu).

Florin Mergea (31 ani) ocupă locul 13 ATP la dublu şi a debutat în Cupa Davis în 2003. Are 14 meciuri la dublu (7 victorii şi 5 înfrângeri).
AGERPRES

×