x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa masculină de gimnastică s-a calificat la Mondialele de la Liverpool

Echipa masculină de gimnastică s-a calificat la Mondialele de la Liverpool

19 Aug 2022   •   10:29
Echipa masculină de gimnastică s-a calificat la Mondialele de la Liverpool
Sursa foto: FRG/facebook

Gimnaștii din echipa României au reușit un concurs curat de calificare la Campionatul European de la Munchen și și-au îndeplinit primul obiectiv, locul 10 și calificare pentru Campionatele Mondiale de la Liverpool, ranunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Nucleul format din Andrei, Gabriel și Răzvan au avut cele mai mari note din echipă la aparate. Andrei la sol și paralele, Gabi la sărituri și cal, Răzvan la inele și bară”, scrie pe pagina de facebook a COSR.

Antrenorul Marius Berbecar a declarat că e mândru de sportivii săi și îi consideră eroi după tot ce au avut de depășit în ultimele 7 luni.

Singurul român care a prins finală pe aparate este Gabriel Burtănete, al treilea punctaj la sărituri. Duminică el va sări pentru o medalie.

În finala pe echipe s-au clasat în ordine: Marea Britanie, Turcia, Spania, Italia, Franța, Elveția, Germania, Ungaria.

"Gimnaștii români continuă drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris!

Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc și Roland Modoianu și-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Europene de la Munchen.

La Olympiahalle, gimnaștii români au reușit un concurs bun, și cu un total de 241.829 puncte s-au clasat între primele 13 echipe, calificându-se la Campionatele Mondiale de la Liverpool.

Înaintea ultimei subdiviziuni, România este pe locul 3, iar Gabriel Burtanete are cea mai mare medie la sărituri, 14.733.

În ultima subdiviziune vor concura echipele Ungariei, Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei, Azerbaidjanului, Elveției, Greciei, Ucrainei și Ciprului", transmite FRG pe Facebook.

×
Subiecte în articol: gimnastica masculina