x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams. 6-0 în setul final

Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams. 6-0 în setul final

17 Aug 2022   •   09:22
Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams. 6-0 în setul final
Sursa foto: Hepta

Adolescenta britanică Emma Răducanu a ieșit învingătoare din confruntarea între generații împotriva vedetei Serena Williams, obținând o victorie cu 6-4, 6-0, marți noaptea, în primul tur la turneul de tenis Cincinnati Open, dotat cu premii în valoare de 2.527.250 dolari.

După un început greoi, în care a cedat două break-uri, fiind condusă cu 4-1, Serena Williams a oferit în cele din urmă spectatorilor ce au venit să o susțină, la un meci jucat cu casa închisă, un motiv de bucurie atunci când a reușit doi ași consecutivi, pentru a face rebreak și a reduce avantajul lui Raducanu la 4-3.

Dar campioana în exercițiu de la U.S. Open a reușit și ea un as pentru a se impune în primul set și a continuat cu un break, pentru a-l deschide pe al doilea.

De aici încolo sarcina lui Răducanu a fost facilă, Williams reușind să câștige doar 10 schimburi, britanica servind un as la minge de meci pentru a pune capăt primei lor întâlniri din carieră.

„Cred că toți trebuie să o onorăm pe Serena și cariera ei extraordinară", a declarat Răducanu în interviul de pe teren.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru experiența de a juca împotriva ei și pentru faptul că s-au intersectat carierele noastre. Tot ceea ce a realizat este atât de inspirațional și a fost o adevărată onoare să ajung să împart terenul cu ea."

Williams, în vârstă de 40 de ani, era numărul unu mondial și câștigase deja patru titluri majore când s-a născut Răducanu, în noiembrie 2002.

Williams a câștigat ultimul său turneu major în 2017, în timp ce era însărcinată cu fiica sa Olympia, care a fost prezentă la meciul de marți.

Odată cu această înfrângere, Williams mai are un singur turneu profesionist înainte de a lăsa să cadă cortina peste cariera sa istorică - US Open, care începe pe 29 august.

Osaka eliminată

Mai devreme în cursul zilei, pregătirile lui Naomi Osaka pentru US Open au suferit un nou eșec, fostul număr unu mondial fiind învinsă cu 6-4, 7-5 de chinezoaica Zhang Shuai.

Acesta a fost doar al treilea turneu al Osakăi după o accidentare, o revenire dificilă pentru dubla campioană de la US Open, care a ieșit și în turul inaugural de la Toronto, săptămâna trecută, retrăgându-se cu dureri lombare.

Pentru Zhang, campioană la dublu la Cincinnati anul trecut, a fost prima victorie la simplu la acest eveniment din 2014.

„Naomi este extraordinară, dar nu știu, poate că nu se simte foarte bine astăzi", a spus Zhang. „Dar cu siguranță astăzi - nu a fost cea mai bună zi a ei".

Zhang o întâlnește în continuare pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, care s-a impus cu 6-4, 7-5 în fața canadiencei Leylah Fernandez, a 13-a favorită, finalistă învinsă la ediția de anul trecut a US Open.

Gauff accidentată, Venus Williams eliminată

Adolescenta americană Coco Gauff și-a luxat glezna stângă la finalul primului set în meciul cu Marie Bouzkova, venită din calificări, și în cele din urmă s-a retras din meci în timp ce era condusă cu 7-5, 1-0.

Proaspăt încoronată numărul unu mondial la dublu va încerca să se recupereze înainte de US Open, unde speră să concureze pentru un prim titlu de Grand Slam.

Ediția din acest an a turneului major de la Flushing Meadows începe pe 29 august.

Românca Sorana Cirstea a învins-o pe campioana olimpică elvețiană și a 12-a favorită, Belinda Bencic, cu 6-2, 6-7(3), 6-4, în timp ce Karolina Pliskova, a 14-a favorită, a trecut fără probleme de Venus Williams cu 7-5, 6-1.

Venus Williams, care își dorea să obțină prima victorie în fața unei adversare clasate în top 20 de când a trecut de Kiki Bertens la Cincinnati, în urmă cu trei ani, a entuziasmat un Centre Court pe jumătate plin când a reușit break-ul, pentru a conduce cu 3-2.

Cu toate acestea, cehoaica a revenit la egalitate la 4-4 și a făcut un nou break pentru a obține primul set.

Williams, în vârstă de 42 de ani, a rămas fără vlagă și fără idei într-un set secund dezechilibrat, în timp ce Pliskova a a făcut un break ce s-a dovedit decisiv în fața celei care a câștigat șapte Grand Slam-uri.

S-au mai calificat marți în turul secund Mertens, Kalinskaya, Kostiuk, Halep, Ostapenko și Keys.

De asemenea, au trecut deja în turul 3 al competiției Rogers, Kontaveit și Garcia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu serena williams